Ruimer aanbod en minder vraag

Varkensprijs Vion valt stil op niveau 2014

2 Maart 2015 - Redactie Boerenbusiness

De varkensprijs van Vion blijft, in navolging van de beursprijs, Hilckmann en de Duitse notering, onveranderd in week 10. Door het uitblijven van een nieuwe verhoging, weet de notering zich net niet te onttrekken aan het niveau van dezelfde week in 2014.

1,43

euro

is de varkensprijs van Vion in week 10

Nadat de Duitse VEZG-notering woensdag 25 februari al stabiliseerde, was de verwachting groot dat ook de Nederlandse noteringen het plafond voorlopig hadden bereikt. In het uitblijven van nieuwe verhogingen speelt de politiek van de Duitse slachterijen een grote rol, want onder andere door de slachtprogramma’s aan te passen, is voorkomen dat de notering verder zijn gestegen.

Tegenover de kunstmatige verlaging van de vraag, staat echter ook een ruimer aanbod. De prijs is in februari onder meer snel gestegen doordat varkens zijn vastgehouden. Hoewel het niet om grote aantallen gaat, zijn de dieren in week 9 en week 10 op de markt gekomen en dit heeft effect op de prijsvorming.

De slachterijen gaven de afgelopen weken aan de snel stijgende varkensprijzen niet of nauwelijks om te kunnen zetten in hogere prijzen op de vleesmarkt. Door de stabilisatie van de varkensprijs krijgen de slachterijen een adempauze, die gebruikt kan worden de prijzen op de vleesmarkt op te schroeven.

Door de onveranderde notering weet de varkensprijs van Vion net niet boven het niveau van 2014 uit te komen. In de tiende week van 2014 stond de Vion-notering eveneens op 1,43 euro en zat de prijs vanaf week 11 weer in de lift. Of de prijs in de komende weken van 2015 gaat stijgen, moet worden afgewacht. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

Onzekere markt noopt Vion tot uitstel varkensprijs

Nieuws Varkens

Vion wil lichtere varkens door stroeve wereldmarkt

Analyse Varkens

Vion dissonant op verder eentonige varkensmarkt

Analyse Varkens

Ook Vion staat niet boven de marktpartijen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden