Stroeve vleesmarkt

Varkensprijs Vion daalt 5 cent door aanbodspiek

9 Maart 2015 - Redactie Boerenbusiness

De druk op de varkensprijzen is in enkele weken sterk toegenomen  en na de verlaging van de Duitse notering voor week 10/11, dalen ook de Nederlandse prijzen in week 11. De varkensprijs van Vion daalt in week 11 met vijf cent naar 1,38 euro.

1,38

euro

is de varkensprijs van Vion in week 11

De reden voor de verlaging, is het ruimere varkensaanbod. In de periode van week 4 tot en met 9 zijn varkens vastgehouden. Hoewel het niet om grote aantallen ging, was het voldoende om de prijs op te drijven van 1,24 euro in week 5, naar 1,43 euro in week 9. Nu komen de vastgehouden varkens op de markt en daarnaast worden varkens naar voren gehaald uit vrees voor verlagingen. Door de aanbodstoename daalt de prijs van Vion in week 11 met vijf cent naar 1,38 euro.

Niet alleen het varkensaanbod zet de prijs echter onder druk, ook de vleesmarkt speelt een rol in de verlaging. De vleesmarkt loopt stroef en de prijzen vallen eerder tegen dan mee, waardoor de druk op de varkensnoteringen verder toeneemt.

De verlaging van vijf cent die Vion doorvoert, is in lijn met de verlaging van de Duitse varkensprijs en de beursprijs. Hilckmann keert in week 11 een varkensprijs uit van 1,36 euro, wat zes cent onder het niveau van week 10 is.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

Onzekere markt noopt Vion tot uitstel varkensprijs

Nieuws Varkens

Vion wil lichtere varkens door stroeve wereldmarkt

Analyse Varkens

Vion dissonant op verder eentonige varkensmarkt

Analyse Varkens

Ook Vion staat niet boven de marktpartijen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden