WH Group op overnamepad

Chinese varkensreus wil verder groeien in de VS

9 Mei 2016 - Redactie Boerenbusiness

WH Group, bekend van de overname van Smithfield in 2013, wil verder groeien. Verschillende Amerikaanse media melden dat het bedrijf overnames in de VS aan het voorbereiden is.

WH Group groeide in 2013 in een klap uit door het Amerikaanse Smithfield over te namen. Met de transactie was een bedrag van 4,7 miljard dollar gemoeid. Door de overname ontstond een bedrijf dat jaarlijks 2,7 miljoen ton vlees per jaar produceert en 15 miljoen varkens slacht. WH Group stak zich diep in de schulden om de overname van Smithfield te kunnen financieren, waardoor het de afgelopen jaren rustig bleef rond het bedrijf.

WH Goup boekte over 2015 meer winst dan verwacht, maar de omzet kwam onder druk

Hier kan de komende tijd verandering in komen, want eind maart rapporteerde WH Group sterke resultaten. Over 2015 steeg de nettowinst met 17,5 procent waardoor de financiële positie is verbeterd en de leningen sneller kunnen worden terugbetaald. Ook verloopt de integratie van Smithfield voorspoedig.

WH Group gaf echter ook aan dat de omzet door de uitdagende marktomstandigheden en het macro-economische klimaat onder druk is komen te staan. Just-Food schrijft dat dit dreigende probleem kan worden opgevangen met fusies en acquisities. Door bedrijven over te nemen kan WH Group de positie die het heeft in de wereld versterken.

Hoewel het bedrijf zelf ontkent dat het op overnamepad is, heeft WH Group de doelstelling om internationaal verder te groeien. Dit kan door andere vleesproducenten over te nemen, maar analisten van BB&T Capital Markets geven aan dat het waarschijnlijker is dat WH Group meer diversiteit wil aanbrengen in de inkomensstroom. Volgens de analisten richt WH Group zich vooral op Noord-Amerikaanse bedrijven. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden