WH Group

vlees Smithfield

Nieuws Varkens

Varkensvleesgigant China houdt resultaat vrij stabiel

Het Chinese WH Group, dat ook eigenaar is van het Amerikaanse Smithfield Foods, heeft over de eerste negen maanden van het jaar een resultaat van $785 miljoen gerealiseerd. Dat is 11,8% minder dan in dezelfde periode vorig jaar. De omzet steeg wel, met bijna 7%, tot iets meer dan $20 miljard.
2 November 2021
china varkensvlees

Nieuws Halfjaarcijfers

Forse winsttoename voor Chinese WH Group

Over het eerste halfjaar is de winst van de Chinese WH Group, 's werelds grootste varkensvleesverwerker, flink toegenomen. De varkensvleesgigant verwacht voor de tweede helft van het jaar een fors lagere export vanuit de Verenigde Staten.
12 Augustus 2020
varkenshouderij biggen varkens

Nieuws Varkens

Winst varkensvleesgigant WH Group flink omhoog

De grootste varkensvleesverwerker van de wereld, WH Group, heeft bekendgemaakt dat zij een forse winststijging heeft gerealiseerd. Het bedrijf heeft leidende posities in China, de Verenigde Staten (VS) en in belangrijke markten in Europa.
25 Maart 2020
china varkensvlees

Nieuws Vleestekort China

JBS sluit vleesdeal met Chinese WH Group

De twee grootste vleesconcerns ter wereld hebben een vleesdeal gesloten ter waarde van $700 miljoen. Het Braziliaanse JBS gaat de Chinese WH Group voorzien van varkens-, rund- en pluimveevlees.
29 Januari 2020
china kaart

Nieuws Azië

WH Group lijdt ook onder Afrikaanse varkenspest

Het is inmiddels 1 jaar geleden dat de eerste uitbraak van de Afrikaanse varkenspest vastgesteld werd in China en sindsdien zijn alle provincies van het land besmet geraakt met het virus. Nu WH Group haar halfjaarcijfers bekend heeft gemaakt, blijkt ook welk effect de ziekte heeft op grote concerns.
14 Augustus 2019
noteringen beurs aandelenbeurs

Inside Varkens

Belegger speculeert op Chinees varkenstekort

De beurskoersen van Chinese vleesconcerns zijn de afgelopen maanden tot recordhoogtes gestegen. De beleggers verwachten dat de varkensprijzen spoedig aantrekken, zeker nu het land met de meeste varkens ter wereld wordt geteisterd door Afrikaanse varkenspest.
11 Maart 2019

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief