Verschillen wegnemen

Brussel wil dierenwelzijn EU beter in kaart brengen

17 Mei 2016 - Redactie Boerenbusiness - 2 reacties
Het platform moet niet tot nieuwe regelgeving leiden

De landbouwministers van de Europese Unie komen in week 20 bijeen in het kader van de landbouwraad. Tijdens de raad word onder andere gesproken over het oprichten van een platform voor het verbeteren en het gelijktrekken van dierenwelzijn in de Europese varkenssector. Ook wordt over marktondersteunende maatregelen gesproken.

Het oprichten van een dierenwelzijnsplatform is op de agenda geplaatst door Nederland, Denemarken, Zweden en Duitsland. Met het platform moet de communicatie tussen burger en boeren over dierenwelzijn verbeteren en de verschillen tussen lidstaten beter in kaart worden gebracht. Hoewel de Europese Commissie eisen stelt aan het dierenwelzijn, kunnen lidstaten boven Europese eisen stellen en die leiden tot verschillen in de kostprijs. Het platform moet het speelveld meer gelijk maken zonder dat het tot nieuwe regelgeving leidt. 

Naast dierenwelzijnseisen, praten de landbouwministers van de verschillende lidstaten ook over steun voor de varkenssector. Een nieuwe particuliere opslagregeling die in 2016 wordt geïmplementeerd behoort hierbij tot de mogelijkheden. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
2 reacties
jpk 17 Mei 2016
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/varkens-voer/artikel/10869751/Brussel-wil-dierenwelzijn-EU-beter-in-kaart-brengen]Brussel wil dierenwelzijn EU beter in kaart brengen[/url]
Nederlandse overheid laat de varkenssector een stille dood sterven
Zie de nertsenhouderij
Staf 17 Mei 2016
Heel juist jpk. Binnen de 20 jaar probeert men een verbod in te stellen op varkens houden. Nu moeten ze de boeren nog wat pesten , anders moeten ze er te veel uitbetalen als ze verplicht moeten stoppen.
schoenmakers1 17 Mei 2016
eigenlijk is er nog niet zoveel verandert sinds 40-45, en wij laten het ook gewoon gebeuren
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele
varkens & voer noteringen

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden