Duitse vleesconsumptie stijgt

Vraag naar varkensvlees komt traag op gang

19 Mei 2016 - Redactie Boerenbusiness

In Duitsland viel de vraag naar vlees in maart groter uit dan in 2015 het geval was. Varkensvlees profiteerde echter nauwelijks van de grotere vraag, want vooral de kippen- en rundvleesconsumptie steeg.

4,8

procent

steeg de vraag naar vlees in maart

Op basis van gegevens van Duitse bureau voor Agrarische marktinformatie (AMI) meldt Top Agrar dat in maart 4,8 procent meer vlees is geconsumeerd. Hiermee is de consumptie voor het eerst dit jaar gestegen. In februari was nog sprake van een daling van één procent ten opzichte van 2015.

Dat de vleesconsumptie in maart groter uitviel is mede te danken aan Pasen, dat de vraag een impuls gaf. Voornamelijk rund- en kippenvlees profiteerden van de grotere vraag, want het AMI geeft aan dat de varkensvleesconsumptie nagenoeg stabiel bleef.

Wel verwacht het AMI dat de vraag naar varkensvlees het tweede kwartaal groter uitvalt dankzij het betere weer. In mei gaven hoge temperaturen het startschot voor het barbecueseizoen, want de consumptie aanjoeg en voor stijgende prijzen zorgde.

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden