Overstromingen en ziekten

Chinese varkensprijs schiet door het dak

28 Juli 2016 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

De Chinese varkensprijs schiet naar recordhoogtes als gevolg van overstromingen. Veel dieren zijn door het hoge water verdronken waardoor gevreesd wordt voor de uitbraak van ziekten, meldt persbureau Bloomberg.

China, 's werelds grootste producent en concument van varkensvlees, heeft te maken met grote overstromingen. Met name in het midden en zuiden van het land zijn de problemen groot. Naast het grote aantal verdronken dieren stijgt ook het aantal slachtingen explosief, ook dieren die nog niet op gewicht zijn worden voor de slacht aangeboden.

Uit een rapport van de Rabobank blijkt dat de binnenlandse productie van varkensvlees met 3,9 procent is gedaald in de eerste helft van dit jaar. Het overstroomde deel betreft namelijk een gebied waar een derde van de varkens wordt geproduceerd. Volgens het Chinese bureau voor de statistiek zijn er zo'n 10.000 varkens verdronken. De combinatie van water en warmte maakt analisten bezorgd over de uitbraak van ziekten.

Om dit gat in de binnenlandse productie te dichten zal dit jaar een recordimport nodig zijn, zo verwacht Rabobank. De importen zullen met 30 procent stijgen naar ruim twee miljoen ton varkensvlees.

De Chinese varkensprijs staat deze week op 18,34 yuan en zal volgens analisten volgende maand naar recordhoogtes stijgen. De Chinese varkensprijs staat het hele jaar al in het teken van grote stijgingen. Alleen al dit jaar is de notering met 51 procent omhoog gegaan met een piek van 21 yuan (ruim drie dollar) in de maand mei. De prijs van varkensvlees steeg dit jaar met 11 procent naar een record van bijna 27 yuan per kilo in juni.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Abonnee
Krulstaart 28 Juli 2016
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/varkens-voer/artikel/10870916/Chinese-varkensprijs-schiet-door-het-dak]Chinese varkensprijs schiet door het dak[/url]
Daar denken de Nederlandse slachterijen schijnbaar anders over als ik de prijsvorming zo zie.
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden