Inside: Varkens & Voer

Chinees gepingel werkt door in varkensprijs

3 Augustus 2016 - Redactie Boerenbusiness

Op de Europese markt weten varkensprijzen goed stand te houden, maar dit gaat helaas niet op buiten de Europese Unie. Vooral de Chinezen proberen af te pingelen en met succes. Waaruit dit blijkt schetsen de Europese varkensprijzen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Het merendeel van de Europese varkensprijzen blijft stabiel. Wat inhoudt dat Nederland met een notering van 1,509 euro per kg glansrijk vasthoudt aan een tweede plaats van onderen. Alleen de Ieren lappen met 1,440 euro per kg minder voor varkens. 

Vraag groter dan het aanbod

De grootste wijziging laat de Italiaanse varkensprijs zien. Die stijgt van 1,803 euro naar 1,875 euro per kg. Een plus van 0,072 euro. Daarmee verstevigen de Italianen de nummer een positie die ze hebben binnen de varkensprijzen. Het betekent ook dat de varkensprijs sinds week 24 met krap 20 procent is toegenomen.

Ook de Britse varkensprijs plust na een daling een week eerder weer. De stijging kan niet de complete daling goedmaken. De varkensprijs blijft hangen op 1,584 euro per kg. 

De prijswijzigingen stoppen bij de Denen. Die schrijven evenwel een lagere prijs op als gevolg van de mindere ontwikkelingen in China. Door de sterke connectie met export laat die prijs als eerst het effect van het Chinese pingelen zien. Een daling van 0,027 euro zet de prijs op 1,556 euro per kg.   

Het Chinese gepingel vormt een scherp contrast met de situatie op de binnenlandse markt. Daar is de vraag naar varkens vanuit slachterijen groter dan het aanbod. Hierdoor is de markt veelal vast. 

Voor meer Europese varkensprijzen

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden