POV lanceert plan

Nieuw kwaliteitssysteem impuls voor Holland varken

2 September 2016 - Redactie Boerenbusiness

Om het zogeheten Holland varken zo aantrekkelijk mogelijk op de kaart te zetten, gaat de Producentenorganisatie varkenshouderij (POV) bezig met de ontwikkeling van een keten kwaliteitsysteem. Dit maakt de POV vrijdag bekend op hun website.

Om Nederlands varkensvlees te promoten

Hoe het ketensysteem er precies uit komt te zien, is nog niet duidelijk. Wel is duidelijk dat het proces in overleg wordt gedaan met  ketenpartijen in de varkenssector en overheidsinstanties. Varkenshouders die willen deelnemen aan het kwaliteitsysteem kunnen  rekenen op financiële ondersteuning. Hiervoor zal Europees subsidiegeld worden aangeboord uit de zogenoemde Nationale envelop.

Volgens de POV vragen afnemers en importeurs van Nederlands varkensvlees steeds meer om garanties en transparantie voor bijvoorbeeld voedselveiligheid, dierwelzijn en milieumaatregelen. Daarom is het belangrijk en misschien zelfs noodzakelijk dat de Nederlandse varkenssector gaat produceren volgens een gestandaardiseerde kwaliteitsnorm, zodat zowel de binnenlandse- als de wereldmarkt zo optimaal mogelijk bediend kan worden.

Overigens worden varkenshouders geadviseerd om vanaf nu geen meerjarige verbintenissen meer aan te gaan met het huidige IKB kwaliteitssysteem. Dit is vooral bedoeld, zodat varkenshouders geen vertraging oplopen, wanneer zij willen overstappen. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden