Motie aangenomen

Reddingsboei heeft succes voor POR-regeling

14 Februari 2017 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

'Een heel mooi Valentijnscadeau', zo noemt Ingrid Jansen de aangenomen motie die de POR-regeling kan redden. Het betekent in elk geval dat de Tweede Kamer voor is. Nu moet staatssecretaris Martijn van Dam er nog mee aan de slag. 

VVD en CDA kwamen samen met een motie voor het behoud van de POR-regeling, Regeling ontheffing productierechten meststoffenwet. Een regeling die in een krappe maand tijd op de tocht is komen te staan. Afschaffing daarvan heeft grote gevolgen voor pluimveehouders en varkenshouders. Vooral die eerste groep komt door het einde van de POR in de problemen. 

De motie werd op Valentijnsdag aangenomen, waarmee een signaal richting Van Dam gegeven wordt. Uiteindelijk beslist hij hoe het nu verder gaat of dat hij de motie naast zich neer gaat leggen. De voorstemmers zijn: SGP, PVV, Van Vliet, Houwers, CU, 50Plus en GrBvK. Tegen waren SP, D66, GRKÖ, PvdD, PvdA, Monasch, GL en Klein. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
john 14 Februari 2017
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/varkens-voer/artikel/10873408/Reddingsboei-heeft-succes-voor-POR-regeling-]Reddingsboei heeft succes voor POR-regeling[/url]
hier komen de dubbele agenda's wel weer naar boven..
Tinus 15 Februari 2017
Mestverwerken en exporteren moet ontheffing dierrechten geven zoals Por....door Por is handhaven dierrechten niet meer mogelijk
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele
varkens & voer noteringen

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden