VVD

Bas van der Vlies

Nieuws Politiek

Voormalig SGP-leider Bas van der Vlies overleden

Bas van der Vlies, voormalig fractievoorzitter van de SGP, is zondagavond op 79-jarige leeftijd overleden. Daarmee is een ook voor de agrarische sector heel bekende en verdienstige persoon heengegaan.
8 November 2021
politiek DenHaag binnenhof tweedekamer

Politiek Algemene Beschouwingen

Omtzigt achter BBB-motie tegen veestapelhalvering

Een motie om de veestapel niet te halveren, haalde het gisteren niet tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen, net als moties om innovatiekracht te stimuleren voor stikstofreductie, de Rav-lijst niet meer te hanteren als voorwaarde voor emissiereductie en niet in te stemmen met vrijhandelsakkoorden met landen waar de productiestandaarden in de landbouw lager liggen dan in de EU. Opvallend was dat waar CDA en coalitiepartner VVD consequent tegenstemde, Pieter Omtzigt als eenmansfractie voor deze moties stemde.
24 September 2021
Caroline van der Plas

Nieuws Politiek

BoerBurgerBeweging komt boven CDA uit in peiling

BoerBurgerBeweging (BBB) is in de meest recente peiling van Maurice de Hond groter dan het CDA. De partij van aanvoerder Caroline van der Plas behaalt 7 zetels voor de Tweede Kamer. Het CDA, de partij die eerder traditiegetrouw op veel boerenstemmen mocht rekenen, komt uit op slechts 6 zetels. 
22 Augustus 2021
Helma Lodders

Interview Helma Lodders

'Innovaties moeten veel beter worden ondersteund'

Helma Lodders is de nieuwe voorzitter van Vee&Logistiek Nederland. Lodders vertrok in maart als VVD-landbouwwoordvoerder uit de Tweede Kamer, maar kwam nadien in het nieuws door haar kritische houding in de toeslagenaffaire bij het openbaar maken van de notulen van de ministerraad. Boerenbusiness sprak met Lodders over haar nieuwe job en blikt met haar terug op deze bewogen weken.
14 Mei 2021
politiek DenHaag tweedekamer

Nieuws Verkiezingen

BoerBurgerBeweging haalt kiesdrempel in peiling niet

Hoewel BoerBurgerBeweging (BBB) op relatief veel boerenstemmen lijkt te kunnen rekenen - donderdag nog op een kwart van de kijkers van een landbouwverkiezingsdebat - is haalt de partij niet de kiesdrempel in de meest recente peiling van I&O Research. 
19 Februari 2021
Jan Klink VVD

Interview Jan Klink

'Boeren zijn geen eenheidsworst'

Jan Klink (35) staat op nummer 35 op de lijst van de VVD voor de Tweede Kamerverkiezingen. En deze boerenzoon is na de verkiezingen beoogd landbouwwoordvoerder. Wie is Jan Klink en wat kunnen we van hem verwachten als hij wordt verkozen?
30 Januari 2021
koeien herfst

Politiek Stikstofcrisis

CDA en VVD uiten waslijst aan kritiek op stikstofwet

Hoewel de woningbouw doorslaggevend is voor het CDA en de VVD als het op stemmen aankomt, hebben deze partijen een waslijst aan verbeterpunten voor de stikstofwet. Bijvoorbeeld als het gaat om zekerheid over over het tijdspad van legalisering van de PAS-melders.
10 December 2020
koeien

Politiek Stikstofcrisis

CDA en VVD verdedigen stikstofwet

Roepen dat er geen stikstofprobleem bestaat, zoals sommige partijen doen, is onzinnig. De stikstofwet is noodzakelijk om uit de juridische klem te komen en zekerheid te bieden voor de lange termijn. In een studiogesprek onder leiding van LTO Nederland en NAJK verdedigden Jaco Geurts (CDA) en Mark Harbers (VVD) de komst van de stikstofwet die deze maand op de agenda van de Tweede Kamer staat.
13 November 2020

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox