Geen licentie voor China

Ook voor derde slachtlocatie Vion Duitsland valt het doek

10 Maart 2017 - Wouter Baan

Opnieuw sluit Vion de deuren van een slachtlocatie in Duitsland. Medewerkers van de locatie Zeven, in deelstaat Nedersaksen, kregen donderdag te horen dat productie wordt opgeheven vanwege efficiencymaatregelen. De regio is niet meer kostendekkend, de locatie in Zeven draaide al circa vier jaar verlies, stelt Vion.

China-licentie is nodig om kostendekkend te draaien

Dit meldt het Financieel Dagblad. Een deel van de slachtingen in Zeven worden  opgevangen bij andere locaties, ondermeer in Emstek en Perleberg. Een woordvoerder van Vion meldt dat deze locaties wel over de nodige papieren beschikken om Aziatische markt, waaronder China, te bedienen. De locatie in Emstek gaat daarom de capaciteit met 10.000 varkens oprekken tot 80.000 slachtingen per week.

In de afgelopen drie jaar sloot Vion al drie slachtlocaties in Duitsland. Ook in Nederland zijn slachtlocaties gesloten. Of er nog meer slachtlocaties gaan sluiten, wil Vion niet bekend maken. Daar waar sommige slachtlocaties gaan sluiten, worden andere juist aangepast en gemoderniseerd. Zo krijgt de locatie in Apeldoorn voor tientallen miljoenen een upgrade, terwijl de slachterij in Groenlo recent is aangepast voor het verwerken van conceptvlees. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

Onzekere markt noopt Vion tot uitstel varkensprijs

Nieuws Varkens

Vion wil lichtere varkens door stroeve wereldmarkt

Analyse Varkens

Vion dissonant op verder eentonige varkensmarkt

Analyse Varkens

Ook Vion staat niet boven de marktpartijen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden