500 miljoen voor overnames

Aandeel ForFarmers blinkt uit op Damrak

20 April 2017 - Wouter Baan

Het aandeel ForFarmers behoort sinds vandaag, 20 april, tot de grootste stijgers op de Midkap. Volgens John David Roeg, NIBC analist, weerlegt de voerfabrikant uitstekende resultaten en is de nettokaspositie op oorlogssterkte. 

NIBC verhoogde daarom het koersdoel voor ForFarmers van 8,30 naar 9,10 euro, met een ongewijzigd koopadvies. Deze stond echter al uitgeschreven op kopen. Het opwaarts bijgestelde koersdoel is ook een gevolg van een optimistischere kijk op de resultaten voor later. Ook het geïntroduceerde aandelen-inkoopprogramma spreekt in het voordeel.  

Veel geld in kas voor overnames 

Door de overnameplannen, in combinatie met de huidige overnameprijzen, heeft ForFarmers de capaciteit om, met het gebruik van de oorlogskas, 90 procent aan de omzet en 70 procent aan de nettowinst toe te voegen. ForFarmers heeft ongeveer 500 miljoen euro beschikbaar voor het doen van overnames.

Dagwinnaar 
Het aandeel van ForFarmers reageert positief op de uitspraken en het bijgestelde koersdoel. Het aandeel sloot gisteren 1,3 procent hoger op 8,20 euro. Vandaag zette de opwaartse drang door en was ForFarmers zelfs de grootste stijger op de Midkap. Met een winst van 3,8 procent noteerde het aandeel om half 5, één uur voor het sluiten, 8,51 euro.   

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse Voer

Middelgrote voercoöperatie ook vatbaar voor krimp

Nieuws Benoeming

ForFarmers vindt nieuwe CFO bij FrieslandCampina

Interview Pieter Wolleswinkel

ForFarmers wil na moeilijk jaar nu doorpakken

Nieuws Jaarcijfers 2023

ForFarmers sluit 2023 met nipt verlies af

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden