Inbreuk op privacy

Geen camera's in Duitse slachthuizen

12 Mei 2017 - Kimberly Bakker

Het kabinet van Angela Merkel is niet van plan om cameratoezicht in Duitse slachthuizen verplicht te stellen. Dat blijkt uit een schriftelijke reactie van staatssecretaris Maria Flachsbarth.

De schriftelijke verklaring was een antwoord op vragen die gesteld werden door Kirsten Tackmann, van Die Linke. Die partij had vragen gesteld met betrekking tot de misdaden in het Vlaamse slachthuis.

Vraag of gegevens beschermd blijven

Inbreuk op privacy
Het filmen op de werkplaats betekent een aanzienlijke inbreuk op de privacy van de werknemers. De staatssecretaris kan dan niet beloven dat die gegevens beschermd blijven. Daarentegen erkent staatssecretaris Flachsbarth wel dat videobewaking een goede maatregel zou zijn om het dierenwelzijn in slachthuizen te controleren en te verbeteren. 

Europese Commissie moet beslissen
Het instellen van cameratoezicht is een van de ideeën voor een geautomatiseerd systeem om het dierenwelzijn te controleren. Flachsbarth vindt dat een dergelijke beslissing, om cameratoezicht verplicht te stellen, alleen door de Europese Commissie op Europees niveau mag worden genomen. 

In Frankrijk wordt cameratoezicht vanaf 1 januari 2018 wel verplicht in de slachthuizen. De Tweede Kamer diende op 11 april een motie in voor cameratoezicht in de Nederlandse slachthuizen. Daar is tot op heden nog niets mee gedaan. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden