Bedrijf ziet grote kansen

Tönnies bouwt grootste slachterij van Rusland

7 Juni 2017 - 2 reacties

Tönnies ziet kansen in de Russische markt. Het Duitse vleesconcern is van plan om een van de grootste slachterijen van Rusland te bouwen. Ook investeert Tönnies volop in de benodigde aanvoer, gezien maar liefst 20 varkensbedrijven uit de grond worden gestampt.

Een woordvoerder van Tönnies heeft laten weten dat er een slachtlocatie wordt ontwikkeld in het centrum van de Russische varkenssector: de regio Belgorod . Dit ligt in het zuiden van Rusland. De geplande slachtcapaciteit bedraagt 728.000 varkens per jaar. Het investeringsbedrag wat hiermee gemoeid gaat, is circa 95 miljoen dollar. Dat meldt Globalmeatnews.com.

2

miljoen

varkens per jaar moeten er geslacht worden

Grond al gekocht
De benodigde grond van 30 hectare is inmiddels al gekocht en de start van de bouw begint binnen enkele maanden. De bedoeling is om naast een slachtlijn, met een capaciteit van 350 varkens per uur, ook een uitbenerij en een verpakkingsfabriek te lanceren. Tönnies wil na 2020 de slachtcapaciteit verder oprekken tot 1,04 miljoen varkens per jaar. Op de lange termijn wil de Duitse slachtgigant zelfs meer dan 2 miljoen varkens per jaar in Belgarod gaan slachten. 

Rusland interessante markt  
Een eigen slachterij in Rusland is voor Tönnies interessant, omdat de markt nog altijd gesloten is voor Europese exporteurs. Rusland een grote interne markt met 144 miljoen potentiële consumenten. De verwachting van het Russische ministerie van Landbouw is dat de vleesconsumptie in Rusland binnen 10 jaar verdubbeld. De bedoeling van Tönnies is om 70 procent van de geplande productie af te zetten in Rusland. De rest van het volume gaat waarschijnlijk de wereldmarkt op.

Ook is Tönnies bezig met eigen productielocaties in Rusland. Vorig jaar september maakte het bedrijf bekend dat er 20 varkensbedrijven worden gebouwd in verschillende delen van het land. Ook hiervoor zijn honderden miljoenen dollars vrijgemaakt.

Kennissessie varkensmarkt en politiek
Laat u op maandag 12 juni 2017 in Arnhem gratis* bijpraten over de laatste politieke ontwikkelingen en marktontwikkelingen uit de varkenshouderij. 

De avond heeft verschillende sprekers, waaronder:
- Jaco Geurts (Tweede Kamerlid CDA),
- Jan Schuttert (voorzitter adviescommissie DCA BestPigletPrice en DCA Beursprijs 2.0)
- Pieter Post (DCA-marktexpert). 

De leiding is deze avond in handen van Henk Bleker. 
Meldt u hier gratis aan

* Het evenement is gratis voor Varkens & Voer Pro abonnees. Niet-abonnees betalen 10 euro entree.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
boerenbusiness.nl

Wouter Baan

Wouter Baan is redacteur voor Boerenbusiness en focust zich op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
2 reacties
bert 7 Juni 2017
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/varkens-voer/artikel/10874766/tonnies-bouwt-grootste-slachterij-van-rusland][/url]
Betaald door de westerse boer.....
Vrij grof 9 Juni 2017
Dag centjes.
Peter 30 Juli 2018
Goed hè, die boycot van Rusland !
Je zal maar op de CDA of VVD gestemd hebben.
Nog even heren/boeren dan kunnen jullie naar sociale zaken.
Als troost kan je nog altijd emigreren naar Rusland en de Russische nationaliteit aannemen dan krijg je van Poetin gratis 2 hectare grond.
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Nieuws Varkens

Vleesconcern Tönnies wil uitbreiden naar Afrika

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox