China maakt de markt

Hogan waarschuwt voor varkenscyclus

19 Juni 2017 - Wouter Baan - 1 reactie

Varkenshouders in Europa kunnen weer produceren tegen aantrekkelijke prijzen. Daarom ligt een traditionele varkenscyclus nu voor de hand. Volgens eurocommissaris Phil Hogan is het echter niet verstandig om de productie op te voeren.

Hogan laat in de Duitse Agrarzeitung weten dat de Europese varkensmarkt bijna volledig leunt op de op de afzet in China. Door deze eenzijdige afhankelijkheid is het een te groot risico om de productie op te voeren.

175

euro

is de gemiddelde prijs in Europa

Daarom raadt Hogan varkenshouders stellig af om meer varkens te houden. Gemiddeld zijn de varkensprijzen in Europa sinds mei 2016 met 24 procent gestegen tot 175 euro per 100 kilo levend gewicht.

Kosten drukken opbrengsten
De varkenshouders in Duitsland bevestigen dat de prijzen goed zijn. Desondanks wordt het goede sentiment gedrukt door de stijgende productiekosten en de toenemende concurrentie van andere Europese landen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
john 19 Juni 2017
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/varkens-voer/artikel/10874888/hogan-waarschuwt-voor-varkenscyclus][/url]
de productie wordt toch op wel opgevoerd door de stijgende biggenproducties. het verschil is dat deze nu niet afgeremd wordt omdat bedrijfsbeëindigingen niet noodzakelijk zijn..
Johan 20 Juni 2017
De schulden lopen in China uit de hand. De overheid pompt daar ook massaal geld in de economie door geldcreatie. De economie bij 'kleinere' ondernemingen hebben het heel moeilijk in een slechter wordende economische omgeving. Er is momenteel nog een groei van 6 à 7 %, maar als die groei verslechterd worden we met situaties geconfronteerd die we reeds lang niet meer zullen gekend hebben. Zo'n economie zit dus op drijfzand en kan plots wegzinken en een moeras van wereldwijde recessie veroorzaken. Het risico in de varkenscyclus is dus enorm. Heel veel geld kan gewonnen worden als het feestje nog even blijft duren, maar plots kan het enorm hard de andere richting uitgaan.
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele
varkens & voer noteringen

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden