Varkensproductie

noteringen beurs rode cijfers

Analyse Varkens

Kan durfkapitaal de varkenscyclus verstoren?

De varkensprijs in China staat nog altijd onder druk. De zwakke binnenlandse vraag en het forse aanbod drukken de stemming. Analisten zien dat 20% van de productie inmiddels plaatsvindt op locaties van beursgenoteerde bedrijven. Die ondernemingen bouwen bij lage prijzen de productie niet zomaar af, integendeel zelfs.
8 April 2022
varkenshouderij varkens - agri

Nieuws Varkens

'Europese varkensproductie groeit ook in 2022 verder'

In de nieuwste outlooks voor de agrarische markten voorziet de Europese Commissie ook voor 2022 een stijging van de Europese varkensvleesproductie. Daarbij stijgt ook het exportvolume, maar mogelijk wel tegen lage prijzen.
15 Oktober 2021
Janus WOJCIECHOWSKI

Nieuws Varkens

Europese Unie: Geen steun, pas productie aan

Varkenshouders in Europa hoeven geen steun vanuit Brussel te verwachten. In een Belgisch verzoek, door 18 EU landen onderschreven, werd hierop aangedrongen. Landbouwcommisaris Janusz Wojciechowski ziet hier echter geen aanleiding toe. De commisie waarschuwt producenten voor een langdurende periode van overproductie.
13 Oktober 2021
biggen

Inside Varkens

Rendementsbarometer biggen naar crisisniveau

Al sinds juni is het kommer en kwel op de varkensmarkt. De rendementsbarometers van zowel biggen als vleesvarkens gingen over de afgelopen maand dan ook verder onderuit. Met name in de zeugenhouderij wordt pijn geleden.
15 September 2021
china

Inside VARKENS

China vraagt minder vlees, schrapt milieuregels

De import van varkensvlees in China liet in mei voor het eerst in lange tijd een daling zien. In juni heeft deze ontwikkeling zich versterkt doorgezet. Ondertussen heeft het land de milieueisen voor kleine varkensbedrijven compleet opgeheven, met als doel de varkensproductie versneld te laten groeien.
13 Juli 2021
varkensvlees

Nieuws varkens

'Groei varkensstapel China gaat vleesmarkt drukken'

In haar kwartaalupdate over de varkenssector heeft de Rabobank gehint op een versnelde groei van de Chinese varkensstapel vanaf komende zomer. Dit zal in de toekomst leiden tot meer druk op de Europese vleesmarkt. Zover is het echter nu nog niet.
7 Mei 2021
varkens - agri

Inside Varkens

Zo hoog zijn de kosten van varkensvleesproductie

De kosten voor de productie van varkensvlees zijn over 2019 in de Europese Unie bijna gelijk gebleven aan het jaar ervoor. Dit blijkt uit een rapport van AHDB Pork. Nederland, Hongarije en Frankrijk zijn de grootste spelbrekers en noteren een duidelijk hogere kostprijs. De langjarige Europese trend gaat daarin mee en toont dus wel een stijging. Ook in de Verenigde Staten zijn de kosten voor de varkensvleesproductie afgelopen jaren fors gestegen.
5 Maart 2021
varkenshouderij varkens - agri

Inside Varkens

Filipijnse producent richt zich op klein varkensbedrijf

Meer en meer Filipijnse varkensvleesproducenten richten zich op de de kleine varkensbedrijven in hun regio. De reden? Het aanbod van betaalbaar varkensvlees moet snel gestabiliseerd worden. Door de uitbraken van Afrikaanse varkenspest is een tekort aan varkensvlees ontstaan, waardoor de voedselprijzen de pan uit rijzen.
26 Februari 2021

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox