Ook 2017 positief

Westfleisch boekt winst in euro's en slachtingen

21 Juni 2017 - Wouter Baan

De coöperatieve slachterij Westfleisch heeft een prima jaar achter de rug. Per saldo boekt het bedrijf 2,2% meer omzet, tot €2,47 miljard. Hiervan is €13 miljoen aan nettowinst overgebleven. Ook de eerste resultaten van dit jaar zijn positief.

In 2016 heeft Westfleisch, de derde grootste slachterij van Duitsland, voor het eerst meer dan 8 miljoen varkens geslacht. Daarmee is het aantal slachtingen met 2,2% toegenomen. Landelijk gezien steeg het aantal slachtingen in Duitsland met 0,1%. De afzet van varkensvlees steeg met 8,1% tot 639.000 ton. De afzet van rundvlees steeg met 2,8% tot 106.000 ton. Het aantal runderslachtingen daalde echter met 3,3% tot 433.000 stuks.

8

miljoen

varkensslachtingen in 2016

Afhankelijk van export   
De export van varkensvlees is belangrijk voor de slachterij. Per saldo verkocht Westfleisch 43% van het varkensvlees in andere landen, zowel in Europa als daarbuiten. Overigens werd een slachtlocatie van Westfleisch in Paderborn vorig jaar maart verwoest door een brand. Daarmee ging 20% van de slachtcapaciteit verloren. Desondanks wist Westfleisch alsnog een productiestijging over 2016 te realiseren.

Goede lijn zet door
De leden van de coöperatie delen mee in de winst die Westfleisch vorig jaar boekte. In totaal keert het bedrijf €1,5 miljoen uit aan dividend. Ook de voorlopige resultaten van 2017 zijn positief. In de eerste 4 maanden van 2017 steeg de brutowinst, ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, met 40% tot €15,4 miljoen. 

Investeren
De directie van Westfleisch heeft laten weten dat zij gaan investeren in extra slachtcapaciteit. In het lopende fiscale jaar wil het bedrijf de locaties in Coesfeld en Oer-Erkenschwick uitbreiden. Deze slachtlocaties liggen beide in de deelstaat Noordrijn-Westfalen, aan de grens van Nederland. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

Westfleisch boekt extra marktaandeel en winst

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden