Over de maand juli

Opnieuw daling in varkensslachtingen VK

23 Augustus 2017 - Kimberly Bakker

Het aantal varkensslachtingen in het Verenigd Koninkrijk is opnieuw gedaald. Dat blijkt uit cijfers van Defra (Department for Environment Food & Rural Affairs). 

Het slachtcijfer in het Verenigd Koninkrijk daalde de afgelopen maand met 4% en komt daarmee uit op 828.500 slachtingen. Het totale slachtcijfer in het VK (van januari tot en met juli) komt daardoor uit op 5,9 miljoen slachtingen. Dat is 6% lager dan in dezelfde periode vorig jaar. 

Slachtcijfers dalen voor de zevende maand op rij

Zevende daling op rij
De slachtcijfers zijn deze maand voor de zevende keer op rij gedaald. Dat weerspiegelt het gevoel dat de markt de afgelopen periode te straks is geweest. In eerste instantie is dat een gevolg van het feit dat men dacht dat de binnenlandse productie zou gaan dalen. Dat is echter niet gebeurd.

Gewicht neemt weer wat toe
Het gewicht van de geslachte varkens is de afgelopen maand wel weer toegenomen. In de maand juli komt deze uit op 81,9 kilo. Daarmee is het gewicht 1,4 kilo hoger dan in dezelfde periode vorig jaar.

Echter, dat gewicht heeft er niet voor kunnen zorgen dat de productie van varkensvlees is toegenomen. De productie daarvan is de afgelopen maand met 3% gedaald naar 70.500 ton. De totale productie van varkensvlees tussen januari en juli is 6% lager dan in 2016, namelijk 507.400 ton. 

De gemiddelde slachtcijfers in het Verenigd Koninkrijk. 
Bron: AHDB Pork

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

Minder varkens geslacht in 2023, wél meer export

Analyse Varkens

Verlagen beursprijs varkens onvermijdelijk

Nieuws Varkens

Duitsland slacht dit jaar fors minder varkens

Analyse varkens

Varkensprijs stabiel bij blijvend moeizame afzet

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden