Slachtcijfers varkens

slachterij varkens

Analyse Varkens

Lichtpuntjes varkensmarkt, maar geen jubelstemming

De situatie op de varkensmarkt lijkt zich verder te ontspannen. Vanuit de markt klinken wat positievere signalen over de vleeshandel.
1 Juni 2022
slachterij varkensvlees karkas

Nieuws Varkens

Minder varkens geslacht in Europese Unie

De Europese productie van varkensvlees lijkt na een aantal jaren van groei nu een dalende trend te hebben ingezet. De verschillen tussen de landen onderling zijn wel groot.
31 Mei 2022
slachterij varkensvlees

Nieuws Politiek

Kamer draait slachterijen de duimschroeven aan

De Tweede Kamer wil dat het kabinet nieuwe regels invoert om de slachtsnelheid van slachterijen te controleren, waarbij het welzijn van de dieren moet zijn geborgd. Dit zogeheten toetsingskaders moet in overleg met betrokken partijen worden geformuleerd. De motie die Caroline van der Plas van de BoerBurgerBeweging (BBB) daarover indiende, is vanmiddag (24 mei) door het parlement aangenomen.
24 Mei 2022
varkenshouderij varkens

Nieuws Varkens

Varkensslachtingen Duitsland nóg verder terug

De situatie op de varkensmarkt is onveranderd moeizaam. De verwerkingscapaciteit wordt door het hoge ziekteverzuim vanwege corona flink gereduceerd. Het aantal slachtingen in Duitsland was in week 3 al historisch laag, maar liep in week 4 nóg verder terug.
2 Februari 2022
slachterij varkensvlees

Analyse Varkens

Varkensslachtingen vallen ver terug tijdens kerstreces

Hoewel de feestdagen in het weekend vielen, hebben de slachterijen toch behoorlijk afgeschaald. Over heel 2021 bekeken, is sprake van een kleine teruggang in het aantal slachtingen.  
6 Januari 2022
slachterij varkensvlees karkas

Inside Varkens

Duitse varkensprijs zorgt niet voor verrassing

De varkensmarkt zit in een impasse. De vleeshandel loopt wat makkelijker, maar het aanbod slachtrijpe dieren overstijgt de verwerkingscapaciteit in zowel Duitsland als Nederland.
17 November 2021
varkenshouderij varkens

Inside Varkens

Groot aanbod zet mes in prijs zeug, varkens stabiel

Voor de derde keer op rij komt de Duitse varkensprijs niet van de plek. De situatie op de varkensmarkt is echter onveranderd moeizaam.
22 September 2021
financieel EuropeseUnie Europa euro munt

Inside Varkens

Europese varkensslacht groeit fors in prijscrisis

De varkensmarkt wordt geteisterd door slechte marktomstandigheden. Naast een zwakke vleesvraag wordt nu ook uit cijfers van het Europees statistisch bureau Eurostat duidelijk dat het aanbod zich Europa breed op een hoog niveau bevind. De slachtcijfers lagen over de eerste 6 maanden van dit jaar op een aanzienlijk hoger niveau.
21 September 2021

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief