Slachtcijfers varkens

china varkensvlees

Analyse Varkens

Hoe beweegt varkensprijs buiten Europa?

Waar de varkensprijzen in Europa in de afgelopen weken flink zijn afgewaardeerd, staat ook de Amerikaanse varkensprijs stevig onder druk. In China zijn de varkensprijzen in het najaar juist hard opgelopen, al vindt daar nu weer een correctie plaats. Wat zijn de marktverwachtingen? 
7 November 2022
slachterij varkensvlees varkens - agri

Nieuws Varkensvlees

Europa produceert minder varkensvlees

De Europese varkensvleesproductie daalt, zo concludeert de Rabobank in een nieuw rapport. Ook de vraag naar varkensvlees blijft achter. Tussen januari en juli vielen de exportcijfers van de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk 23% lager uit. Wel verwacht de bank dat de export richting voornamelijk Zuid Korea en China aantrekt.
1 November 2022
slachterij varkens - agri

Analyse Varkens

Lichtpuntjes varkensmarkt, maar geen jubelstemming

De situatie op de varkensmarkt lijkt zich verder te ontspannen. Vanuit de markt klinken wat positievere signalen over de vleeshandel.
1 Juni 2022
slachterij varkensvlees karkas

Nieuws Varkens

Minder varkens geslacht in Europese Unie

De Europese productie van varkensvlees lijkt na een aantal jaren van groei nu een dalende trend te hebben ingezet. De verschillen tussen de landen onderling zijn wel groot.
31 Mei 2022
slachterij varkensvlees

Nieuws Politiek

Kamer draait slachterijen de duimschroeven aan

De Tweede Kamer wil dat het kabinet nieuwe regels invoert om de slachtsnelheid van slachterijen te controleren, waarbij het welzijn van de dieren moet zijn geborgd. Dit zogeheten toetsingskaders moet in overleg met betrokken partijen worden geformuleerd. De motie die Caroline van der Plas van de BoerBurgerBeweging (BBB) daarover indiende, is vanmiddag (24 mei) door het parlement aangenomen.
24 Mei 2022
varkenshouderij varkens - agri

Nieuws Varkens

Varkensslachtingen Duitsland nóg verder terug

De situatie op de varkensmarkt is onveranderd moeizaam. De verwerkingscapaciteit wordt door het hoge ziekteverzuim vanwege corona flink gereduceerd. Het aantal slachtingen in Duitsland was in week 3 al historisch laag, maar liep in week 4 nóg verder terug.
2 Februari 2022
slachterij varkensvlees

Analyse Varkens

Varkensslachtingen vallen ver terug tijdens kerstreces

Hoewel de feestdagen in het weekend vielen, hebben de slachterijen toch behoorlijk afgeschaald. Over heel 2021 bekeken, is sprake van een kleine teruggang in het aantal slachtingen.  
6 Januari 2022
slachterij varkensvlees karkas

Inside Varkens

Duitse varkensprijs zorgt niet voor verrassing

De varkensmarkt zit in een impasse. De vleeshandel loopt wat makkelijker, maar het aanbod slachtrijpe dieren overstijgt de verwerkingscapaciteit in zowel Duitsland als Nederland.
17 November 2021

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox