Vion Pork heeft een nieuwe ham geïntroduceerd, speciaal voor het topsegment van de Italiaanse markt. De 'Robusto'-ham is afkomstig uit het ketenconcept Good-Farming-Balance.
Gedroogde Italiaanse ham is wereldwijd befaamd en beroemd. Door luchtdroging ontwikkelt de ham een bijzondere smaak en consistentie. Vion levert al jaar en dag hammen in Italië. Met de Robusto voegt Vion daar een premium kwaliteit aan toe. De hammen onderscheiden zich, onder andere, door hun gewicht, kleur, vorm en intramusculair vet.
Niveau van Champions League
Volgens Chief Operating Officer (COO), Frans Stortelder, is de ham goed genoeg om de het niveau van de Champions League van de Italiaanse hamproductie te betreden. Dat Vion de herkomst kan borgen, middels een geïntegreerde productieketen, is volgens de COO een extra pluspunt. "In de toekomst wordt dat minstens zo belangrijk als een scherpe prijs."
Italiaanse hamproducenten zetten hun product af op diverse markten, zoals Canada, de Verenigde Staten en Japan. Herkomst en transparantie zijn voor de grote retail-ondernemingen belangrijke voorwaarden. Met het 'Good Farming-programma' denkt Vion daar een antwoord op te hebben.
'Varkensmarkt, de Analyse 2017' is onlangs verschenen. Klik hier om het magazine gratis te ontvangen.
© DCA Market Intelligence. Op deze marktinformatie berust auteursrecht. Het is niet toegestaan de inhoud te vermenigvuldigen, distribueren, verspreiden of tegen vergoeding beschikbaar te stellen aan derden, in welke vorm dan ook, zonder de uitdrukkelijke, schriftelijke, toestemming van DCA Market Intelligence.