Herkomst geborgen

Vion introduceert nieuwe ham voor Italië

10 Oktober 2017 - Wouter Baan

Vion Pork heeft een nieuwe ham geïntroduceerd, speciaal voor het topsegment van de Italiaanse markt. De 'Robusto'-ham is afkomstig uit het ketenconcept Good-Farming-Balance. 

Gedroogde Italiaanse ham is wereldwijd befaamd en beroemd. Door luchtdroging ontwikkelt de ham een bijzondere smaak en consistentie. Vion levert al jaar en dag hammen in Italië. Met de Robusto voegt Vion daar een premium kwaliteit aan toe. De hammen onderscheiden zich, onder andere, door hun gewicht, kleur, vorm en intramusculair vet.

Herkomst net zo belangrijk als prijs

Niveau van Champions League
Volgens Chief Operating Officer (COO), Frans Stortelder, is de ham goed genoeg om de het niveau van de Champions League van de Italiaanse hamproductie te betreden. Dat Vion de herkomst kan borgen, middels een geïntegreerde productieketen, is volgens de COO een extra pluspunt. "In de toekomst wordt dat minstens zo belangrijk als een scherpe prijs."

Italiaanse hamproducenten zetten hun product af op diverse markten, zoals Canada, de Verenigde Staten en Japan. Herkomst en transparantie zijn voor de grote retail-ondernemingen belangrijke voorwaarden. Met het 'Good Farming-programma' denkt Vion daar een antwoord op te hebben. 

'Varkensmarkt, de Analyse 2017' is onlangs verschenen. Klik hier om het magazine gratis te ontvangen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

Vion wil lichtere varkens door stroeve wereldmarkt

Analyse Varkens

Vion dissonant op verder eentonige varkensmarkt

Analyse Varkens

Ook Vion staat niet boven de marktpartijen

Analyse Varkens

Grote reorganisatie bij Vion laatste kans op Duits succes

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden