Extra verkoopkantoren

Danish Crown zoomt in op Zuidoost-Azië

12 Oktober 2017 - Wouter Baan

Danish Crown gaat zich nog nadrukkelijker profileren in Zuidoost-Azië. De Deense slachterij laat weten dat het verkoopkantoren gaat openen in Vietnam, Taiwan en op de Filipijnen.

De vraag naar varkensvlees in deze regio groeit snel. Daarom is het volgens Morten Holm, CEO bij dochteronderneming ESS-Food, tijd voor extra verkoopkantoren. Met name in het laatste decennium is de vraag snel toegenomen.

Welvaart jaagt vleesconsumptie aan

Kansrijke regio
Zo zijn de Filipijnen intussen de vijfde grootste importeur van Europees varkensvlees. Alleen al in 2016 is de vraag daar met 15% toegenomen, tegenover het voorgaande jaar. De toenemende welvaart zorgt voor extra vleesconsumptie. Ook de logistiek is zienderogen verbeterd. Voorheen werkte Ess-Food en Danish Crown separaat van elkaar in Zuidoost-Azië. In de toekomst worden alle activiteiten gebundeld.

Extra verkoopkantoren lijkt de strategie van Danish Crown te zijn om extra afzet te realiseren. Recent maakte de slachterij ook al bekend in Duitsland en de Benelux extra verkoopkantoren te openen. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

Danish Crown start per direct met reorganisaties

Nieuws Samenwerking

Vion en Danish Crown sluiten pact in Duitsland

Nieuws Varkens

Danish Crown ziet omzet biologisch vlees afnemen

Nieuws Halfjaarcijfers

Lege slachthaken en lagere winst bij Danish Crown

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden