Azië

melk biologisch

Inside Melk

Biologische zuivel ziet vooral groei in Azië

In Nederland is 4% van de melkveebedrijven biologisch. Het aantal stijgt elk jaar licht door een toenemende vraag. Deze vraag groeit niet snel, vooral doordat de consument niet de meerprijs voor biologische zuivel wil betalen. Nederlandse aanbieders zien vooral groei over de grens.
15 April 2021
rundvlees varkensvlees

Inside Melk

Australië ziet concurrentie vanuit Zuid-Amerika

De droogte in Australië is elk jaar opnieuw een uitdaging voor melkveehouders. Nu vorig jaar eindelijk voldoende neerslag viel, was de stemming optimistisch en kon de veestapel weer aangevuld worden. Maar, een nieuw gevaar ligt op de loer. Het land dreigt namelijk de positie als op 1 na grootste exporteur van rundvlees te verliezen. Vooral vanuit het goedkope Zuid-Amerika is veel concurrentie.
23 Maart 2021
slachterij varkensvlees

Nieuws Varkens

Rusland intensiveert export varkensvlees richting Azië

De Russische varkenshouderij profiteert van de geslonken Aziatische varkensstapel en de relatief milde gevolgen van de coronacrisis in het land. Komende periode kan het daarom de varkensvleesexport naar diverse landen in Azië intensiveren. Met name Vietnam is een grote afnemer van varkensvlees uit Rusland.
19 Maart 2021
Bejing

Nieuws Energie

Azië in de ban van extreem koude winter

Grote delen van Azië hebben te maken met de koudste winter in decennia. Elektriciteitsbedrijven in China, Japan en Zuid-Korea zijn druk op zoek naar brandstof voor hun gasgestookte elektriciteitscentrales.
15 Januari 2021
china Coronavirus

Opinie Han de Jong

Azië blijft de kar trekken, wat doen de EU en VS?

Het optimisme van ondernemers in Azië blijft toenemen. De knauw in de Europese dienstensector is stukken minder dan in het voorjaar. En Thanksgiving eist tol in de VS. 
4 December 2020
china

Achtergrond RCEP

Landbouwdetails nog vaag in Aziatisch superverdrag

Vijftien landen in Azië en Oceanië, waaronder de landbouwgrootmachten China, Japan, Australië en Nieuw-Zeeland, gaan op economisch vlak intensief samenwerken. Begin deze week werd het verdrag ondertekend onder de naam 'Regional Comprehensive Economic Partnership' (RCEP). Wat betekent dit voor de agri-handel?
21 November 2020
varkenshouderij varkens - agri

Nieuws Afrikaanse varkenspest

Kosten van AVP in Azië lopen op tot $130 miljard

Sinds de Afrikaanse varkenspest (AVP) ook door Azië trekt loopt het land veel kosten op. Volgens experts van de Asian Development Bank (ADB) kunnen de kosten oplopen tot $130 miljard.
28 Mei 2020
uien

Inside Uienmarkt

Welke twee continenten domineren de uienvraag?

De cijfers van de Nederlandse uienexport waren aan het einde van 2019 meer dan uitstekend. Kijkend naar de grootste afnemers dan valt het op dat 2 continenten de kar trekken.
2 Januari 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden