Ook stop op rundvlees

Rusland weert varkensvlees uit Brazilië

21 November 2017

Rusland heeft een importstop aangekondigd op varkens- en rundveevlees uit Brazilië. Een woordvoerder van de sanitaire en fytosanitaire dienst heeft dit maandag 20 november bevestigd.

Rusland stopt vanaf 1 december (tijdelijk) met het importeren van varkens- en rundveevlees uit Brazilië. Hoelang het importverbod aanhoudt, is niet bekend. De vondst van het groeimiddel ractopamine in Braziliaanse vleesproducten, is de oorzaak van de boycot. De Russische wetgeving staat dit niet toe. In Brazilië, de Verenigde Staten en Canada is het middel wel toegestaan tijdens het productieproces.

Ractopamine aangetroffen 

Serieuze volumes
Brazilië is voor Rusland de belangrijkste leverancier van varkensvlees, sinds het Kremlin begin 2014 een importverbod introduceerde op Europees varkensvlees. Dit vanwege Afrikaanse varkenspest in Oost-Europa. De Braziliaanse varkensvleesexport nam in 2015 met 12,7% toe tot 810.000 ton. Het jaar daarop pluste de export nog eens met 25%, voornamelijk dankzij de vraag uit Rusland.

Ook rundvlees uit Brazilië wordt gretig afgenomen in Rusland. In 2014 was Rusland de grootste importeur van Braziliaans rundvlees met een maandelijks importvolume van circa 25.000 ton.  

boerenbusiness.nl

Wouter Baan

Wouter Baan is redacteur voor Boerenbusiness en focust zich op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer
Brazilië plempt wereldmarkt vol met vlees

Nieuws Vleesexport

Brazilië plempt wereldmarkt vol met vlees

Tönnies verkoopt zijn 30.000 Russische zeugen

Nieuws Varkens

Tönnies verkoopt zijn 30.000 Russische zeugen

AVP verspreidt zich rap in Dominicaanse Republiek

Nieuws Afrikaanse varkenspest

AVP verspreidt zich rap in Dominicaanse Republiek

Varkensvleesexport Brazilië is booming

Inside Varkens

Varkensvleesexport Brazilië is booming

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief