Strategische samenwerking

ForFarmers en Baks nemen elkaars activiteiten over

28 November 2017 - Wouter Baan

ForFarmers en Baks Agri Foods gaan vanaf 2018 een strategische samenwerking aan met betrekking tot vochtrijke voedermiddelen. Waar Baks de logistiek gaat verzorgen, neemt ForFarmers de verkoopactiviteiten voor zijn rekening.

In praktijk betekent dit dat Baks het complete wagenpark van FF Logistics (een dochteronderneming ForFarmers) overneemt. Het gaat om 6 tankwagens, inclusief chauffeurs. ForFarmers neemt op zijn beurt het klantenbestand vochtrijke voedermiddelen van Baks over. Dit is een stroom van circa 160.000 ton, die voornamelijk bestaat wei-producten.

Win-winsituatie
Jan Potijk, directeur van ForFarmers Nederland, ziet de samenwerking als een win-winsituatie, waarbij beide bedrijven zich kunnen richten op hun kernactiviteiten. Het doel van de samenwerking is om de keten efficiënter te organiseren. De samenwerking start op 1 februari en geldt allereerst voor een periode van 3 jaar. De intentie is om dit voor een onbepaalde tijd te verlengen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse Voer

Middelgrote voercoöperatie ook vatbaar voor krimp

Nieuws Benoeming

ForFarmers vindt nieuwe CFO bij FrieslandCampina

Interview Pieter Wolleswinkel

ForFarmers wil na moeilijk jaar nu doorpakken

Nieuws Jaarcijfers 2023

ForFarmers sluit 2023 met nipt verlies af

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden