Guangdong Wen's Foodstuff

Winstwaarschuwing bij grote varkensintegratie

11 Januari 2018

De winst van Guangdong Wen's Foodstuff (Wen's) heeft in het afgelopen jaar flink ingeleverd. De grootste varkensintegratie van China zegt dat de nettowinst ruim 40% lager ligt dan in 2016.

Wen's raamt de nettowinst over 2017 tussen de 6,6 en 7 miljard Chinese yuan (1 yuan = €0,12). De reden van de forse daling zijn de lagere vleesprijzen voor varkens en pluimvee. Door de vogelgriepuitbraak in China lag de prijs van pluimveevlees circa 30% lager.

Varkensvlees belangrijk
Ook de prijsdaling van varkensvlees (-18,6%) draagt bij aan de lagere winst bij Wen's. Dit ondanks dat het vleesbedrijf meer volume omzette. De afzet van varkensvlees draagt voor driekwart bij aan de omzet. De rest komt uit de verkoop van pluimveevlees.   

Wen's is met circa 1 miljoen zeugen de grootste varkensintegratie van China, en de tweede grootste ter wereld. WH Group/Smithfield telt 1,35 miljoen zeugen en is daarmee ’s werelds grootste varkensintegratie. Dit Chinees/Amerikaanse bedrijf heeft de productie echter verspreid over meerdere landen.

boerenbusiness.nl

Wouter Baan

Wouter Baan is redacteur voor Boerenbusiness en focust zich op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

Varkensvleesgigant China houdt resultaat vrij stabiel

Nieuws Vleesmarkt

Chinese vleesimport heeft jasje uitgedaan in maart

Nieuws Varkensvlees

Chinese vleesimport verder omlaag in december

Inside Varkens

China geeft varkenshouder winstwaarschuwing

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief