Boycot varkensvlees EU

Rusland veegt eis van 1,39 miljard euro van tafel

23 Januari 2018 - Wouter Baan - 1 reactie

Rusland heeft het compensatieverzoek van €1,39 miljard, wat de Europese Unie (EU) eist voor de illegale boycot op Europees varkensvlees, van tafel geveegd. In de Russische pers laat het ministerie van Economische Ontwikkeling weten dat de eis ongegrond is.

Rusland hanteerde van begin 2014 tot eind 2017 een boycot op Europees varkensvlees. Dit vanwege uitbraken van de Afrikaanse varkenspest in Oost-Europa. Volgens de Wereldhandelsorganisatie (WTO) was het Russische importverbod illegaal. Daarom diende Brussel eind 2017 een claim in van €1,39 miljard (per jaar dat Rusland het Europese varkensvlees weerde).

Aanklacht ongegrond
Maxim Medvedkov, hoofd van het Russische ministerie van Economische Ontwikkeling, heeft laten weten niet akkoord te gaan met de eis van Europa. Voor eind januari gaat Rusland met de WTO in gesprek om officieel in bezwaar te gaan tegen de Europese aanklacht.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Abonnee
gedupeerde 23 Januari 2018
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/varkens-voer/artikel/10877306/rusland-veegt-eis-van-1-39-miljard-euro-van-tafel][/url]
Je verwacht het niet
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele
varkens & voer noteringen

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden