In navolging Smithfield

Danish Crown op overnamepad in Polen

14 Februari 2018 - Wouter Baan

Sokolów Group, de Poolse tak van Danish Crown, is van plan haar marktpositie verder te versterken. Het bedrijf heeft aangekondigd Gzella Meat Group in Polen over te nemen. 

Sokolów-bestuurder Boguslaw Miszczuk laat weten dat met de overname van Gzella Meat de slagkracht verder wordt vergroot. Gzella Meat Group verwerkt maandelijks 6.000 ton vlees en telt circa 1.000 medewerkers. De omzet van het vleesbedrijf, wat zelf geen dieren slacht, noteert per jaar zo’n €134 miljoen. 

Jais Valeur, CEO bij Danish Crown, is blij met de deal. Hij verwacht dat het Deense slachtconcern nu ook actief wordt in het noorden van Polen, waar dochterbedrijf Sokolów tot nu toe niet aanwezig was. De deal moet overigens nog wel goedgekeurd worden door de Poolse mededingingsdienst.

Consolidatie zet door
Danish Crown is niet het enige bedrijf dat in de Poolse vleessector op overnamepad is. Ook het Amerikaanse vleesconcern Smithfield is van plan te groeien in Polen. Zij staan op het punt Pini Polonia in te lijven.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

Danish Crown sluit wederom Deense slachterij

Nieuws Varkens

Danish Crown start per direct met reorganisaties

Nieuws Samenwerking

Vion en Danish Crown sluiten pact in Duitsland

Nieuws Varkens

Danish Crown ziet omzet biologisch vlees afnemen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden