Afschaffing POR-regeling

Varkenshouders spannen kort geding aan

15 Februari 2018 - Kimberly Bakker - 1 reactie

Varkenshouders spannen vandaag (donderdag 15 februari) via de Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) een kort geding aan tegen de Staat. Dat meldt de POV op Twitter.

De varkenshouders spannen het kort geding aan tegen het besluit om de Regeling Ontheffing Productierechten (POR-regeling) af te schaffen. Volgens de POV heeft dit dit besluit grote gevolgen voor varkenshouders met duurzame stallen en mestverwerking.

Varkens- en pluimveehouders hadden met de POR-regeling de mogelijkheid om uit te breiden, zonder rechten te kopen. Het niet verlengen treft met name bedrijven die geïnvesteerd hebben in mestverwerking. 

(Tekst gaat verder onder de tweet)

Afschaffen POR-regeling
Op woensdag 18 oktober 2017 werd al bekend dat het ministerie van Economische Zaken de POR-regeling per 1 januari 2018 af zou schaffen. Op dat moment lieten de POV en de Nederlandse Organisatie van Pluimveehouders al weten dat zij dit besluit gingen aanvechten. De POV voegt nu daad bij woord.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
erik 15 Februari 2018
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/varkens-voer/artikel/10877573/varkenshouders-spannen-kort-geding-aan][/url]
mijn mest gaat allemaal naar de verwerking en ik beschik over duurzame stallen zoals vele collega's varkenshouders, deze uitzonderingspositie ( POR ) is daarom een beetje achterhaald lijkt me.
Karel 15 Februari 2018
In de melkveehouderij mocht je ook duurzaam en grondgebonden produceren en mocht je ook uitbreiden met mestverwerking en daar kwamen na juli 2015 de fosfaatrechten bij, waarom zou dat bij pluimvee en varkens anders zijn
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele
varkens & voer noteringen

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden