Rechterlijke uitspraak

Uitspraak kort geding POR-regeling volgt op 1 maart

15 Februari 2018 - Wouter Baan

De uitspraak in het kort geding tegen het afschaffen van de Regeling Ontheffing Productierechten (POR-regeling) volgt op 1 maart. Dat heeft de rechter vandaag (donderdag 15 februari) tijdens de zitting bekend gemaakt.

De Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV), LTO Nederland en de Nederlandse Vakbond Pluimveehouders (NVP) hebben een kort geding aangespannen tegen de Staat, waarbij zij hun zinnen gezet hebben op het behoud van de POR-regeling. Volgens de POV zou het niet verlengen van de regeling vooral financiële gevolgen hebben voor varkenshouders die geïnvesteerd hebben in mestverwerking.

Uitspraak volgt
Productierechtenhandelaar Theo Snetselaar uit Lunteren (Gelderland), die zelf bij de zitting aanwezig was, laat weten dat de advocaten van beide partijen (eiser en verweerder) hun zegje hebben gedaan. Volgens Snetselaar was de rechter goed ingevoerd in de materie. Op 1 maart moet blijken waartoe de rechter beslist.

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden