Miljarden renminbi's

Grootste visvoerbedrijf China investeert in varkens

16 Maart 2018 - Wouter Baan

De grootste Chinese producent van visvoer heeft grote ambities in de varkenssector. De Guagdong Haid Group investeert, samen met de overheid, namelijk grof geld in enkele megaprojecten in het midden en zuiden van China.

De komende jaren wordt bijna 4 miljard renminbi (ruim €500 miljoen) geïnvesteerd in productiefaciliteiten voor varkens en voer. Daarmee volgt het bedrijf het voorbeeld van New Hope, het grootste voerbedrijf van China, welke soortgelijke plannen heeft. De Chinese overheid is blij met deze plannen en stimuleert volop, want de bedrijven stimuleren de economie op het veelal arme platteland in China.

Van voer tot slacht
Het geld wordt besteed in diverse Chinese regio’s (bijvoorbeeld Hunan en Guanxi). Zo wordt er in Hunan, samen met de lokale overheid van de stad Qingyuan, 1,5 miljard Renminbi geïnvesteerd in een volledige productieketen; van voer tot verwerking. Op een andere plaats (Zixing) investeert een dochteronderneming van Haid Group in extra productiecapaciteit voor 200.000 varkens.

Het beursgenoteerde Guagdong Haid Group verkocht in 2017 zo’n 8,49 miljoen ton, dit is 15,8% meer dan in het jaar daarvoor. Vooral de afzet van varkensvoer groeide sterk. Het bedrijf produceerde zo’n 400.000 varkens in 2017. Dit aantal wordt in 2018 waarschijnlijk opgekrikt naar 800.000 stuks.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden