Varkensmarkt 2018

varkenshouderij varkens - agri

Nieuws Liquiditeitsmonitor

Zeugenhouders wederom verder in het rood

Het jaar 2018 was geen makkelijk jaar voor varkenshouders. Zo is de rekening-courant van de gemiddelde zeugenhouder er in de loop van 2018 ruim €65.000 op achteruitgegaan. Dat toont de liquiditeitsmonitor van ABN Amro en Wageningen Economic Research (WUR).
31 Januari 2019
Vion Food Group

Nieuws Good Farming Balance

Vion geeft extraatje aan trouwe leveranciers

De deelnemers van het prijsindexgarantie-systeem (PIG) van Vion krijgen over 2018 een nabetaling van €0,01 per kilo. Het extraatje zit hem in het feit dat de nabetaling naar boven toe is afgerond.
25 Januari 2019
slachterij varkensvlees varkens - agri

Nieuws Vleesproductie

Aantal varkensslachtingen China onder de 700 miljoen

Dat er in China jaarlijks heel wat varkens worden geslacht, is bekend. Ook in 2018 werden veel varkens geslacht, maar het waren er wel een stuk minder dan in 2017. De productie van rundvee- en pluimveevlees toont wel een stijging.
22 Januari 2019
WUR Robert Hoste

Interview Robert Hoste

'2019 wordt turbulent jaar voor varkenssector'

Met het oog op de stoppersregling in de varkenshouderij valt een productiedaling te verwachten. Daarnaast is er door de uitbraak van Afrikaanse varkenspest in China een ontwikkeling op gang gekomen die de Europese varkensprijzen mogelijk (sterk) gaat beïnvloeden.
9 Januari 2019
financieel data rekenen euro

Analyse Countus Varkensindex

Rendement varkenshouder nadert kantelpunt

De marges in de zeugenhouderij stonden in de tweede helft van 2018 behoorlijk onder druk, maar inmiddels kan weer naar boven worden gekeken. De Countus Biggenindex laat dan ook een stijging zien. Het rendement in de vleesvarkenshouderij nadert echter een kantelpunt.
9 Januari 2019
slachterij varkens - agri

Inside Varkens

Hogere varkensprijs lijkt kwestie van tijd

Nu 2019 alweer enkele dagen onderweg is, pakt het leven zijn normale ritme weer op. Dit betekent dat de gebroken weken voorlopig passé zijn, maar het varkensaanbod blijft nog ruim. De signalen op de wat langere termijn zijn best positief.
4 Januari 2019
veevoer veevervoer varkens - agri

Inside Varkens

De varkensprop is te overzien

In aanloop naar Kerst was de spanning op de varkensmarkt al ver te zoeken en dit blijft ook zo in de eerste weken van januari.
28 December 2018

Trendrapport Varkens & Voer

Varkensprijs niet eerder zo stabiel

De varkensprijzen noteren al weken stabiel en een dergelijk stabiele periode kwam de afgelopen jaren niet vaak voor. De biggenprijzen daarentegen zitten in de lift en hebben het prijsdal achter zich gelaten. En wat zijn de ontwikkelingen op de mest- en voermarkt? 
27 December 2018

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden