Ronald Lotgerink treedt aan

Vion haalt nieuwe CEO bij Zwanenberg weg

9 April 2018 - Wouter Baan

Ronald Lotgerink volgt per 1 september Francis Kint op als CEO van Vion. De 57-jarige Lotgerink bekleedt momenteel dezelfde functie bij Zwanenberg Food Group, een producent en exporteur van diverse vleesproducten.

Volgens Sipko Schat (voorzitter van de raad van commissarissen van Vion) haalt Vion met Lotgerink de perfecte kandidaat in huis. Dit omdat Lotgerink al sinds 2014 zitting heeft in de raad van commissarissen, waardoor hij het bedrijf kent. Ook is hij een bekende voor de leveranciers, klanten en producenten van Vion.

Lotgerink is een ervaren rot in de vleesindustrie; sinds 1989 was hij in dienst als CFO van Zwanenberg. In 2014 verruilde hij deze functie voor die van CEO. Hiermee verschilt Lotgerink van zijn voorganger Kint, die juist als outsider bij Vion binnenkwam.

Koers voortzetten
Lotgerink zegt trots te zijn met zijn aanstelling. De aantredend topman ziet Vion als een systeembedrijf binnen de vleesindustrie en wil de ingezette koers voortzetten en uitbouwen. Wanneer Lotgerink als CEO aantreedt, neemt hij geen zitting meer in de raad van commissarissen.  

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

Vion is exportlicentie buiten EU deels kwijt

Analyse Varkens

Hoe Vion ineens open kaart speelt over Duits vertrek

Nieuws Varkens

Vion overweegt verdere terugtrekking uit Duitsland

Nieuws Varkens

Gaat Vion ook in Nederland reorganiseren?

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden