Ronald Lotgerink

Vion Food Group

Nieuws Klimaatbeleid

Vion voorziet forse krimp in veestapel

Slachtgigant Vion verwacht dat de veestapel in West-Europa de komende 10 jaar met 20% krimpt. Dit zegt de topman Ronald Lotgerink tegen het FD.
10 Januari 2020
Vion Food Group

Nieuws Vleesvervangers

Vleesconcern Vion heet akkerbouwers welkom

Vleesconcern Vion gaat op de productielocatie in Leeuwarden op termijn plantaardige vleesvervangers produceren. Volgens CEO Ronald Lotgerink past dit in de strategie van het bedrijf om voedselketens te bouwen die aansluiten op de marktvraag. "We verwelkomen straks akkerbouwers als nieuwe leveranciers ."
30 Oktober 2019
Vion Food Group Ronald Lotgerink

Nieuws Varkensanalyse 2019

'Vion is de verkeersagent in de vleesketen'

In een periode waarin de varkenscyclus zich laat gelden, werkt Vion door aan de organisatie van vraag- en conceptgestuurde ketens. Volgens Ronald Lotgerink, de CEO van Vion, biedt het nieuwe 'Building Balanced Chains' varkensbedrijven de kans om prijsrisico's te beperken en de productie af te stemmen op de wensen uit de markt.
10 Juni 2019
Vion Food Group Ronald Lotgerink

Interview Ronald Lotgerink

Vion ambieert vleesketens voor members only

Nadat het programma Good Farming Balance 2 jaar geleden geïntroduceerd werd, wil Vion in de loop van 2019 een nieuwe stap zetten. "Het gaat om ketens voor members only, met een goede prijs voor de deelnemende veehouders", zegt topman Ronald Lotgerink in een interview met Boerenbusiness.
28 Maart 2019
Vion Food Group

Nieuws Jaarcijfers

Droogte en runderhuiden zaten Vion in 2018 dwars

Vion heeft afgelopen jaar behoorlijk last gehad van de hogere varkensprijzen, mede door de droge zomer, en de lage prijzen voor runderhuiden. Dit heeft de goede financiële presentaties van het voedingsconcern uit Boxtel deels geneutraliseerd.
28 Maart 2019
Vion Food Group

Nieuws Vion

Nieuwe wisseling in top van Vion

Vion maakt bekend dat er opnieuw een wisseling gaat plaatsvinden in de top van het bedrijf. Per 1 november neemt Joost Sliepenbeek afscheid als CFO om bij de Action te gaan werken. Hij wordt vervangen door John Morssink, de huidige CFO voor de afdeling varkens (Pork).
17 September 2018

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox