Eerste officiële uitbraak

Afrikaanse varkenspest nu ook in Hongarije

24 April 2018

De Afrikaanse varkenspest is nu ook officieel vastgesteld in Hongarije. Het virus is aangetroffen bij een dood wild zwijn, die vlakbij de Hongaarse stad Gyöngyös is gevonden.

De uitbraak van de Afrikaanse varkenspest in deze regio komt als een grote verrassing. Dit omdat het gebied op meer dan 200 kilometer afstand ligt van Oekraïne en Roemenië; in deze landen was de Afrikaanse varkenspest al eerder geconstateerd. In Hongarije tot dusver nog niet.

Hoewel de officiële oorzaak nog niet is vastgesteld, gaat de wereldorganisatie voor diergezondheid (OIE) ervan uit dat ziekte zich via besmet voedsel heeft verspreid. Een onderzoek loopt echter nog.

Honderden uitbraken
Tot het begin van april zijn honderden gevallen van de Afrikaanse varkenspest geconstateerd bij wilde zwijnen in de Europese Unie (EU), waaronder in Estland, Letland, Litouwen, Italië, Polen, Oekraïne, Tsjechië en Roemenië. Verreweg de meest uitbraken (circa 1.000) zijn vastgesteld in Polen. Nu kan ook Hongarije aan deze lijst worden toegevoegd.

In Polen, Italië, Oekraïne en Roemenië is de Afrikaanse varkenspest tevens bij gedomesticeerde varkens vastgesteld.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
boerenbusiness.nl

Wouter Baan

Wouter Baan is redacteur voor Boerenbusiness en focust zich op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Achtergrond Afrikaanse varkenspest

Wat we nu weten over de AVP-uitbraak nabij grens

Nieuws Varkens

Afrikaanse varkenspest op Duits bedrijf vlakbij grens

Nieuws Varkens

Geen nieuwe gevallen AVP in Zuid-Duitsland

Nieuws Afrikaanse varkenspest

Afrikaanse varkenspest op Zuid-Duits varkensbedrijf

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox