Hongarije

FrieslandCampina

Nieuws Melk

FrieslandCampina breidt uit in Hongarije

FrieslandCampina gaat de productiecapaciteit in Hongarije opschroeven. Met een investering van €14 miljoen wordt de productie naar verwachting met 25% verhoogd.
11 Mei 2021
Nestle Plantaardig eiwit

Nieuws Food

Hongaarse regering gelooft niet in vleesvervangers

Het ministerie van Landbouw van Hongarije heeft zeer weinig tot geen vertrouwen dat alternatieve eiwitbronnen 'echt' vlees kunnen vervangen en goed zijn voor de gezondheid. Daarom laat het de National Food Chain Safety Office een onderzoek uitvoeren naar de effecten van alternatieve eiwitbronnen als soja en insecten op het menselijk lichaam.
1 Maart 2021
varkens wildzwijn zwijn hek afrikaanse varkenspest

Nieuws Afrikaanse varkenspest

Regionaliseringsakkoord tussen Japan en Hongarije

Het heeft even geduurd, maar Japan en Hongarije zijn tot een regionaliseringsakkoord gekomen wat betreft de export van varkensvlees. Hongarije mag nu weer vlees uitvoeren naar Japan van vrije gebieden die vrij zijn van Afrikaanse varkenspest (AVP).
14 Januari 2021
akkerbouw spuiten gewasbescherming Polen

Nieuws Landbouwsubsidies

Subsidiemaffia in Oost-Europa gedijt op GLB-geld

Onder de prikkelende titel 'The money farmers' publiceert The New York Times een artikel over hoe rijke landeigenaren, met een politieke achtergrond, jaarlijks behoorlijke hoeveelheden Europese subsidies ontvangen in Centraal- en Oost-Europa. Dit is zo lucratief dat zelfs de Italiaanse maffia zich erin mengt.
4 November 2019
varkens wildzwijn zwijn hek afrikaanse varkenspest

Nieuws Afrikaanse varkenspest

Afrikaanse varkenspest breidt uit in Hongarije

De autoriteiten in Hongarije hebben 5 nieuwe gevallen van de Afrikaanse varkenspest aangetroffen. De ziekte is aangetroffen in karkassen van wilde zwijnen in de buurt van Boedapest, zo schrijft Reuters.
2 Oktober 2019
akkerbouw export uien uienexport

Nieuws Uien

Hongarije vernietigt partij Nederlandse uien

De autoriteiten in Hongarije hebben opdracht gegeven om een partij uien uit Nederland te vernietigen. Dit omdat een sticker over de herkomst van de partijen ontbreekt. De Nederlandse Europarlementariërs zijn verbijsterd en hebben om opheldering gevraagd bij Eurocommissaris Phil Hogan.
6 Juni 2019

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief