Inside: Varkensmarkt

Is prijs varkensrechten op bodem gestuit?

25 Mei 2018 - Wouter Baan

De prijzen van de varkensrechten zijn de afgelopen weken verder gedaald, zowel in regio Zuid, Oost als Overig. Wel is de verwachting dat de markt op een bodem is gestuit.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

In regio Oost en Overig zijn de prijzen in april onder de €60 per recht gedoken. Tot nu toe maken de prijzen geen aanstalten om boven dit niveau uit te stijgen. Wel heeft de markt waarschijnlijk een bodem gevonden, met prijzen vanaf €55 in Oost. In Overig liggen de prijzen een paar euro lager.

Verkopers willen niet minder
De geluiden per handelaar verschillen. Waar de een meldt dat er de afgelopen weken de nodige rechten (5.000 tot 7.000 GVE) zijn verhandeld, spreekt de ander over spaarzame transacties. Het is de houding van de verkopende partijen dat voor een bodem in de markt zorgt. Zij zijn niet bereid om de rechten voor lagere prijzen van de hand te doen. Zolang de varkensprijs geen serieuze aanstalten naar boven maakt, ontbreekt het aan de fiscale prikkel om de prijzen te laten stijgen.

In de regio Zuid is de situatie niet veel anders dan in regio Oost en Overig. Hier worden rechten aangeboden vanaf €110 per recht. Ook hier liggen stabiele prijzen in het verschiet.

Dit artikel is onderdeel van het deze week verschenen Trendrapport Varkens & Voer Pro, waarin ook aandacht wordt besteed aan de slachtingen, de rentemarkt en de mestmarkt. Klik hier om het Trendrapport te lezen.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden