Nieuws Handelsoorlog

Tönnies stuurt eerste containers naar Mexico

7 Juni 2018 - Wouter Baan - 1 reactie

Met het feit dat Mexico een importheffing op varkensvlees uit de Verenigde Staten (VS) heeft ingevoerd, heeft het Duitse vleesconcern Tönnies deze week de eerste leveringen naar het land verzonden.

Hoewel het om een relatief klein volume gaat (27 ton), kan het gezien worden als een opmaat voor meer. Dit zegt ook Jaqueline Nowack, exportmanager bij Tönnies. Zij ziet Mexico als een kansrijke afzetmarkt. Dit vanwege de groeiende bevolking in Mexico. Het land telt zo’n 127 miljoen inwoners en dit aantal neemt nog altijd toe. Ook de welvaart trekt aan, wat doorgaans extra vleesconsumptie met zich meebrengt.

ISN: enigszins laat
Het Duitse ISN (de belangenbehartiger voor varkenshouders) is content met de stap die Tönnies zet. Wel vindt het ISN het rijkelijk laat, gezien concurrent Spanje sinds 2016 al naar Mexico kan leveren. Hoewel de Mexicaanse markt in 2016 al is vrijgegeven voor Europese exporteurs, konden Duitse exporteurs nog niet leveren.

Het ISN denkt dat de Mexicaanse heffing van 20% op Amerikaans varkensvlees (schouders en varkensbenen) de ambities van Tönnies zal bespoedigen. Volgens de Duitse krant Agrarzeitung wordt waarschijnlijk circa 90% van de Amerikaanse varkensexport naar Mexico daardoor getroffen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Abonnee
Dekil 9 Juni 2018
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/varkens-voer/artikel/10878819/tonnies-stuurt-eerste-containers-naar-mexico][/url]
Ik dacht dat Mexico bij Midden Amerika hoorde!
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele
varkens & voer noteringen

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Nieuws Varkens

Vleesconcern Tönnies wil uitbreiden naar Afrika

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden