Nieuws Slachtingen

Tönnies kondigt aan meer beren te slachten

29 Augustus 2018 - Kimberly Bakker

Tönnies heeft aangekondigd dat het meer beren zal gaan slachten. De slachterij meldt dat er meer vraag is vanuit varkenshouders om intacte beren te leveren. Dit omdat de Duitse wetgeving het per 1 januari 2019 verbiedt om onverdoofd te castreren.

De slachterij wil daarmee gehoor te geven aan de oproep van de varkenshouders. Daarbij wijst het bedrijf erop dat vierkantsverwaarding en verwerking van beren, vergeleken met vrouwelijke en gecastreerde varkens, lastiger en duurder is. Ook is er volgens Tönnies het risico dat een groot aantal beren niet door de geurdetectie zal komen, waarbij het concern wel aangeeft dat het de risico's van berengeur wil verminderen.

Het kan niet anders?
Tönnies lijkt overigens niet veel keuze te hebben. Dit omdat de kans dat er vanaf 1 januari 2019 veel intacte beren worden aangeboden, groot is. Eerder gaven veel Duitse zeugenhouders namelijk al aan dat het te kostbaar wordt om de beren verdoofd te castreren. Het intact laten van de beren lijkt daarom een betere optie, waardoor er verwacht wordt dat er meer beren op de markt komen.

Daarnaast laat de slachterij weten dat het zich over de afzet van berenvlees zorgen maakt. Het waarschuwt varkenshouders daarom dat de beren gekort zullen worden op de uitbetalingsprijs.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

Minder varkens geslacht in 2023, wél meer export

Nieuws Varkens

Vleesconcern Tönnies wil uitbreiden naar Afrika

Analyse Varkens

Verlagen beursprijs varkens onvermijdelijk

Nieuws Varkens

Duitsland slacht dit jaar fors minder varkens

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden