Shutterstock

Nieuws Afrikaanse varkenspest

België bouwt hek om besmet gebied

20 September 2018 - Wouter Baan - 5 reacties

De Belgische minister van Landbouw heeft geld beschikbaar gesteld om de uitbraak van Afrikaanse varkenspest tegen te gaan. Een gedeelte van het budget wordt gebruikt om een hek te plaatsen rondom het besmette gebied.

De afrastering is bedoeld om te voorkomen dat (besmette) wilde zwijnen het gebied verlaten en het gaat om een oppervlakte van 63.000 hectare. Volgens de landbouwminister is het niet mogelijk om dit gebied volledig te omheinen. Daarom moet het besmette gebied eerst worden verkleind.

Zesde besmetting vastgesteld 
De varkens in het besmette gebied worden momenteel onderzocht, om te bekijken of ze besmet zijn met het virus. Op basis daarvan kan het gebied eventueel worden verkleind. Zolang het onderzoek loopt, geldt er in het gebied een vervoersverbod.

Ondertussen is een zesde zwijn met Afrikaanse varkenspest vastgesteld. Bij 8 andere onderzochte karkassen is het virus niet vastgesteld. Er worden nu nog 5 karkassen onderzocht.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
5 reacties
firma 20 September 2018
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/varkens/artikel/10879999/belgi-bouwt-hek-om-besmet-gebied]België bouwt hek om besmet gebied[/url]
Berlijnse muur,muur om Gaza af te schermen, muur om Mexicanen tegen te houden, Chinese muur maar met een producent als Bekaert in het land is in België +/-1000 km hek niet haalbaar....
leo 21 September 2018
als het een vierkant perceel is zou het 25 km zijn dus effe aanpakken
leo 21 September 2018
als het een vierkant perceel is zou het 100 km zijn dus effe aanpakken
Abonnee
Kjol 21 September 2018
Wat een gezeur om die paar varkens, als we natuur willen dan hoort dit er ook bij, welke stadse burger kan het wat schelen. Het Stemvee ziet de intensieve veehouderij liever vandaag dan morgen ten onder gaan, is het niet door dierziektes(rara.. waar komt het virus plots vandaan???) dan wel door overheidsbeleid.
vlaming 23 September 2018
Volgens Waalse media zouden enkele rijke jagers everzwijnen geimporteerd hebben uit het oostblok om hier uit te zetten en te bejagen.
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele
varkens & voer noteringen

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Nieuws Varkens

China importeert weer Belgisch varkensvlees

Nieuws Varkens

China keurt import Russisch varkensvlees goed

Nieuws Varkens

Varkenspest duikt op in Zweden bij wilde zwijnen

Achtergrond Varkens

Italië zet zich schrap na AVP in Lombardije

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden