Shutterstock

Nieuws Duitse varkenssector

Duitse regering wil castratieverbod uitstellen

2 Oktober 2018 - Wouter Baan

De Duitse coalitiepartijen CDU en SPD willen het verbod op het onverdoofd castreren van biggen met met 2 jaar uitstellen. Het verbod staat nu gepland om vanaf 2019 in werking te treden.

De Duitse regering heeft dit dinsdag 2 oktober bekendgemaakt, nadat de coalitiepartijen de afgelopen 24 uur crisisoverleg hebben gevoerd. In een verklaring zeggen zij samen door te kunnen gaan. Tijdens het overleg werden tal van discussiepunten besproken, zoals het emigratiebeleid en het dieselconflict.

Uitstel van 2 jaar
Ook het castratieverbod werd dus besproken. Tot voor kort zag het ernaar uit dat het verbod op het onverdoofd castreren van biggen vanaf 2019 zou ingaan; tot grote ergernis van Duitse varkenshouders, toeleveranciers en slachterijen. Uit protest gingen zij daarom de straat op.

Klaarblijkelijk had dit effect, want de Duitse regering wil het verbod met 2 jaar uitstellen. Daarmee is echter nog niet zeker dat het daadwerkelijk tot een uitstel komt. Het initiatiefwetsvoorstel moet namelijk nog worden uitgewerkt en vervolgens worden goedgekeurd door de Bondsdag, het parlement van Duitsland.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden