Shutterstock

Nieuws Afrikaanse varkenspest

Frankrijk plaatst hek op grens met België

12 Oktober 2018 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Frankrijk neemt drastische preventieve maatregelen om een uitbraak van Afrikaanse varkenspest te voorkomen. Het land plaatst namelijk een hek op de grens met België. Ook is de toegang tot de bossen in Meuse, Meurthe-et-Moselle en de Ardennen vanaf vrijdag 12 oktober verboden.

Hoewel er officieel nog geen uitbraak in Frankrijk is vastgesteld, heeft het ministerie van Landbouw tot 20 oktober een verbod opgelegd voor alle bewegingen in de bossen in de Franse departementen Meuse, Meurthe-et-Moselle en de Ardennen.

Met deze preventieve maatregelen moet de varkenssector beschermd worden tegen de dierziekte. In de Meuse zijn 28 bedrijven met varkens gevestigd en in Meurthe-et-Moselle zijn dat 86 bedrijven.

Varkenssector prioriteit
Het beschermen van de sector staat in de maatregelen op nummer 1, tot ergernis van bedrijven in de bosbouw en het toerisme. "De beslissingen zijn genomen in Parijs en zijn overwogen met experts van de Europese Unie. We bevinden ons in een crisisperiode, met een groot gevaar voor de Franse varkenshouderij. De urgentie is om alles te bevriezen om zo een besmetting te voorkomen", laat de prefect van Meurthe-et-Moselle aan lokale media weten.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Abonnee
info 12 Oktober 2018
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/varkens/artikel/10880204/frankrijk-plaatst-hek-op-grens-met-belgi]Frankrijk plaatst hek op grens met België[/url]
Deze maatregel moeten we hier ook overnemen , gewoon alle gebieden waar wilde zwijnen aanwezig zijn 100% afrasteren met een zwaar raster en afsluiten voor alle mensen en als er iemand in het gebied moet zijn bij het verlaten ervan douchen en ontsmetten deze maatregel is immers normaal bij de gangbare varkenshouderij. De varkenshouder mag ook geen overlast geven voor de maatschappij dus de houders van wilde zwijnen zijn niet beter dan de varkenshouder, alles afschieten is geen optie want de laatste krijg je nooit
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Nieuws Varkens

China importeert weer Belgisch varkensvlees

Nieuws Varkens

China keurt import Russisch varkensvlees goed

Nieuws Varkens

Varkenspest duikt op in Zweden bij wilde zwijnen

Achtergrond Varkens

Italië zet zich schrap na AVP in Lombardije

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden