Shutterstock

Nieuws Varkens

Westfleisch gaat meer varkens slachten

16 Oktober 2018 - Wouter Baan - 2 reacties

De Duitse slachterij Westfleisch is voornemens meer varkens te slachten. Niet ver van de grens met Nederland worden 2 slachtlocaties voorzien van een upgrade.

De bedoeling is dat de capaciteit in Oer-Erkenschwick (in de deelstaat Noordrijn-Westfalen) wordt uitgebreid van 56.000 naar circa 100.000 varkensslachtingen per week. De investeringskosten hiervoor worden geraamd op tientallen miljoenen euro's.

De capaciteit van de locatie in Coesfeld (ook Noordrijn-Westfalen) wordt opgerekt tot 70.000 slachtingen per week. Steen Sönnichsen, een bestuurslid van de slachterij, zegt in de Duitse media dat (naast extra slachtcapaciteit) ook geïnvesteerd wordt in flexibiliteit, efficiëntie en dierwelzijn.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
2 reacties
Jos van Vonderen 16 Oktober 2018
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/varkens/artikel/10880241/westfleisch-gaat-meer-varkens-slachten]Westfleisch gaat meer varkens slachten [/url]
Nu nog effe investeren in de rentabiliteit van de varkenshouder!
Premiumpig 17 Oktober 2018
Ja Jos,maar dat zullen we zelf ter hand moeten nemen,dat gaat uit zichzelf niet komen.maar het kan,de mededingings regels zijn versoepeld voor producenten organisaties!.dus pak je rol als pov bestuurder Jos!!;;;
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele
varkens & voer noteringen

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Nieuws Varkens

Westfleisch boekt extra marktaandeel en winst

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden