Shutterstock

Nieuws Varkenshouderij

Westfleisch gaat beren mesten ontmoedigen

28 December 2018 - Wouter Baan

De Duitse slachterij Westfleisch gaat vanaf half januari korten op berenvlees. Met een wijziging in de uitbetalingstabel wil de coöperatieve slachterij varkenshouders ontmoedigen om beren af te leveren.

De wijziging houdt in de waardering van de schouders daalt. Gerekend met de huidige opbrengsten resulteert dat in een korting van €1,15 per varken. Dit najaar kondigde het Duitse slachtconcern Tönnies vergelijkbare maatregelen aan.

Financiële prikkel wegnemen
Met de korting op berenvlees trekt Westfleisch de waardering tussen de beren en gecastreerde borgen gelijk. Daarmee wil het bij varkenshouders de economische prikkel weghalen om beren af te leveren.

De achterliggende gedachte hiervan is dat de afzetmarkt voor berenvlees beperkt is. Voor de contractleveranciers van de slachterij blijft het afleveren van beren wel een optie.  

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

Westfleisch boekt extra marktaandeel en winst

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden