Shutterstock

Nieuws Afrikaanse varkenspest

Witte zone moet AVP buiten Frankrijk houden

15 Januari 2019 - Tim Roetman

Het Franse ministerie van Landbouw heeft aangekondigd 'een witte zone' in te stellen. In deze zone, die nabij de Belgische grens ligt, mogen alle wilde zwijnen worden afgeschoten. Dit ter preventie van de verspreiding van Afrikaanse varkenspest richting Frankrijk. 

Er werden woensdag 9 januari 2 besmette wilde zwijnen aangetroffen op circa 1 kilometer van de Franse grens. Om ervoor te zorgen dat Afrikaanse varkenspest zich niet naar Frankrijk verspreidt, heeft het ministerie nu aangekondigd een witte zone in te stellen. 

Daarnaast meldt het landbouwministerie dat er een hek wordt gebouwd, om zodoende een fysieke grens te creëren. Dit moet ervoor zorgen dat de besmette dieren het land niet kunnen bereiken.

Exportproblemen
Mocht het virus toch overslaan naar Frankrijk, dan krijgt het land vooral moeite met het exporteren van varkensvlees. De Filipijnen hebben al aangekondigd geen vlees te importeren uit landen waar Afrikaanse varkenspest is aangetroffen, waaronder België. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Tim Roetman

Tim Roetman werkt sinds november 2018 als junior redacteur veehouderij bij Boerenbusiness. Hij schrijft met name over de (prijs)ontwikkelingen op de varkens- en zuivelmarkt.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

Nederlandse varkensketen vreest naderende AVP

Nieuws Varkens

China importeert weer Belgisch varkensvlees

Nieuws Varkens

China keurt import Russisch varkensvlees goed

Nieuws Varkens

Varkenspest duikt op in Zweden bij wilde zwijnen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden