Shutterstock

Nieuws Dierenwelzijn

Veel tekortkomingen in Duitse slachthuizen

28 Januari 2019 - Wouter Baan

Het merendeel van de slachthuizen in de Duitse deelstaat Nedersaksen komt er bij een onaangekondigde controle slecht vanaf. Bij 14 van de 18 slachterijen hebben controleurs in de afgelopen maanden namelijk tekortkomingen geconstateerd.

Het landbouwministerie van Nedersaksen meldt aan Agarheute dat de tekortkomingen variëren van documentatiefouten tot problemen met het dierenwelzijn. Bij 2 slachthuizen zijn tijdens het bedwelmingsproces ernstige tekortkomingen waargenomen.

In Duitsland zijn de controles bij de slachterijen opgevoerd, vooral door de diverse misstanden bij Europese slachterijen. De uitvoering hiervan ligt in handen van Laves, de Duitse evenknie van de Nederlands Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

Minister wil cameratoezicht
Voor Barbara Otte-Kinast, de landbouwminister van Nedersaksen, vormen de controleresultaten een aanleiding om het toezicht op de slachterijen te vergroten. Ze pleit daarom voor cameratoezicht en werkt aan een initiatiefwet hiervoor.

Qua slachtaantallen behoort Nedersaksen tot de grootste deelstaten in Duitsland. Aangezien de deelstaat aan Nederland grenst, worden er ook veel Nederlandse varkens geslacht.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden