Shutterstock

Nieuws Brexit

Danish Crown gaat flink reorganiseren in het VK

31 Januari 2019 - Tim Roetman

Danish Crown wil, vooral vanwege de tegenvallende jaarcijfers, €46,9 miljoen besparen in het Verenigd Koninkrijk (VK). Om de besparing te realiseren, zal het Deense vleesconcern bij het Britse dochterbedrijf 'Tulip UK' 300 tot 400 werknemers ontslaan.

Danish Crown maakte in november 2018 de jaarcijfers bekend. Toen liet de slachterij al weten dat Tulip UK te veel kosten maakte en daarmee in de winst van de gehele onderneming snijdt. Daarom werden er in 2018 al 150 Britse banen geschrapt en daar komen er nu nog 300 tot 400 bij.

CEO spreekt zich uit
Jais Valeur, de CEO van Danish Crown, laat weten dat deze maatregelen een onderdeel zijn van een reorganisatie. "Er zijn grote problemen in het VK. Zo kondigde Tesco, de grootste supermarktketen van het land, vorige week al aan 9.000 werknemers te willen ontslaan. Als onze klanten dergelijke maatregelen moeten nemen, dan zegt dat ook iets over de druk die op de leveranciers ligt."

Daarnaast is ook de naderende brexit een oorzaak voor de daling in het Britse consumentenvertrouwen. De toekomst is volgens Valeur ongewis. "Wij weten hetzelfde als de consument. Bij een no-deal moeten wij alle 33.000 containers en voertuigen die naar het VK gaan, inspecteren en voorzien van documenten." De kosten nemen dan waarschijnlijk alleen maar toe.

Toekomst van Tulip UK
Danish Crown heeft in totaal 29.000 medewerkers, waarvan er 7.000 in het VK werken. Afgelopen jaar draaide Tulip UK al een verlies van €35 miljoen. Naast deze aankondiging, maakte Danish Crown tevens bekend dat het overweegt om op de langere termijn nog meer banen te schrappen om daarmee de efficiëntie van Tulip UK te verbeteren.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Tim Roetman

Tim Roetman werkt sinds november 2018 als junior redacteur veehouderij bij Boerenbusiness. Hij schrijft met name over de (prijs)ontwikkelingen op de varkens- en zuivelmarkt.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

Danish Crown sluit wederom Deense slachterij

Nieuws Varkens

Danish Crown start per direct met reorganisaties

Nieuws Samenwerking

Vion en Danish Crown sluiten pact in Duitsland

Nieuws Varkens

Danish Crown ziet omzet biologisch vlees afnemen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden