Shutterstock

Nieuws Jaarcijfers

Problemen Tulip verlagen winst Danish Crown

26 November 2018

Danish Crown heeft vorig jaar minder winst gemaakt dan het jaar daarvoor. De ogen zijn hierbij voornamelijk gericht op het Britse zusterbedrijf Tulip UK. Dit bedrijf zette namelijk tegenvallende resultaten neer.

Danish Crown heeft over boekjaar 2017/2018 een winst van €182 miljoen behaald, wat €20 miljoen minder is dan vorig jaar. Volgens het Deense bedrijf heeft dit met name te maken met de tegenvallende resultaten van het Britse zusterbedrijf Tulip UK, die een verlies van €35 miljoen leed. Dat is €4 miljoen meer dan vorig jaar.

Ontslagen werknemers
Bij Tulip UK zijn de afgelopen 2 maanden 150 werknemers ontslagen. Ook heeft het bedrijf aangegeven nog verdere maatregelen te nemen. Door de schikkingen verwacht Tulip UK de kosten voor het fiscale jaar 2018/2019 met meer dan €27 miljoen te verlagen.

Daarentegen doet Tulip Denemarken, tevens een zusterbedrijf van Danish Crown, het beduidend beter. Met een omzetstijging van 29% laat het een goed voorbeeld zien aan de collega's in het Verenigd Koninkrijk.

Dalende omzet
De totale omzet van Danish Crown daalde met €200 miljoen, wat door de daling in de varkensprijzen kwam. Door de tegenvallende resultaten heeft Danish Crown besloten de geplande strategiewijziging met 2 jaar uit te stellen.

Wel is de brutowinst in het afgelopen boekjaar met €20 miljoen gestegen (tot €1,1 miljard). Ook heeft het bedrijf nog 3 vleesbedrijven overgenomen, waaronder de Nederlandse Baconspecialist Zandbergen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
boerenbusiness.nl

Tim Roetman

Tim Roetman werkt sinds november 2018 als junior redacteur veehouderij bij Boerenbusiness. Hij schrijft met name over de (prijs)ontwikkelingen op de varkens- en zuivelmarkt.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Jaarcijfers

Danish Crown ondanks recordwinst niet tevreden

Nieuws Varkens

Danish Crown ontslaat honderden uitbeners

Nieuws Halfjaarcijfers

Winst Danish Crown blijft hoog, ondanks inflatie

Nieuws Export

Lockdowns China hinderen export vlees en zuivel

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief