Shutterstock

Inside Varkens

Biggen vinden gretig aftrek in Duitsland

13 Mei 2019 - Wouter Baan

De afzet van biggen profiteert nog altijd van een goede vraag vanuit Duitsland. Toch zit de DCA BestPigletPrice aan zijn plafond.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De situatie op de biggenmarkt is niet veel veranderd, in vergelijking tot vorige week. In Nederland is zichtbaar dat het seizoensmatige aanbod oploopt. In Duitsland zijn de biggen nog altijd zeer schaars en daar kan de Nederlandse biggenexport van profiteren. De afzet naar Spanje is niet slecht, maar wel minder dan enkele weken geleden.

De Duitse biggenprijs (de VEZG-notering) heeft het record (2017) inmiddels geëvenaard. De notering pluste deze week met €1 tot €63 per big. Ook de Nordwest-biggenprijs komt volgende week waarschijnlijk op dat niveau uit, gezien de trendmelding een verhoging uitwijst van €1. De DCA BestPigletPrice blijft staan op €57,50 per big.

Vion niet mee met DCA Beursprijs
Dat een hogere varkensprijs geen 'ABC-tje' is, blijkt wel uit de varkensprijs van Vion deze week. De slachterij laat de notering staan op €1,80 per kilo en volgt daarmee niet de plus van de DCA Beursprijs.

In een toelichting schrijft Vion namelijk dat het ruime aanbod van zware vleesvarkens zich moeizaam laat verwaarden op de vleesmarkt. Met name de afzet van procureurs, de hammen en het middenstuk ervaren prijsdruk.

Bekijk hier de laatste notering.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden