Shutterstock

Nieuws Afrikaanse varkenspest

Afrikaanse varkenspest op groot Pools zeugenbedrijf

3 Juni 2019 - Wouter Baan - 2 reacties

In de afgelopen weken is op 2 grote varkensbedrijven in Polen Afrikaanse varkenspest geconstateerd. Het aantal uitbraken in het wild neemt daarbij snel toe.

De dierziekte is vorige week aangetroffen op een zeugenbedrijf met circa 8.000 dieren nabij de stad Bielsk Podlaski, dat in het oosten van Polen is gelegen. Niet eerder werd er zo'n groot varkensbedrijf in het land getroffen.

Recent werd het virus ook al aangetroffen op een varkensbedrijf met zo'n 1.800 varkens in het noordoosten van Polen. Dat was de grootste uitbraak sinds 2014. Tot voor kort waren in 2019 pas 2 bedrijven getroffen, waar de dierziekte in 2018 bij ruim 100 varkensbedrijven (voornamelijk backyard) werd geconstateerd. 

Situatie wilde zwijnen
In de afgelopen maanden was het eveneens relatief rustig qua uitbraken van het virus bij wilde zwijnen, maar in de afgelopen weken is het aantal meldingen weer fors toegenomen. Het gemiddelde aantal meldingen bij wilde zwijnen ligt op 40 per week, maar in de week van 13 tot en met 19 mei werden 73 besmette zwijnen getroffen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
2 reacties
Erwin midden europa 3 Juni 2019
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/varkens/artikel/10882704/afrikaanse-varkenspest-op-groot-pools-zeugenbedrijf]Afrikaanse varkenspest op groot Pools zeugenbedrijf[/url]
Jagers in Polen doen of ze actief zijn. Maar er gebeurd weinig om de wilde zwijnen populatie terug te dringen. Zijn al 3 goede jaren geweest om de populatie te laten groeien vanwege zachte winters
boereke 3 Juni 2019
En in nederland hoeven ze geen hek in limburg te zetten, het is wachten tot ze in zuid limburg wild zwijn vinden met pest
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele
varkens & voer noteringen

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Nieuws Varkens

China importeert weer Belgisch varkensvlees

Nieuws Varkens

China keurt import Russisch varkensvlees goed

Nieuws Varkens

Varkenspest duikt op in Zweden bij wilde zwijnen

Achtergrond Varkens

Italië zet zich schrap na AVP in Lombardije

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden